Sláva jednodenní chirurgii

15.11.2012

Operace nožky proběhla rychle. Pan chirurg byl o poznání veselejší než před týdnem, jelikož můj případ konzultoval s kolegy - no a podařilo se mu objevit jednoho, který má ve své kartotéce stejně netypickou pacientku :-) Tak měl radost a já v podstatě taky, protože když člověk ví, že v tom není sám, hned je svět růžovější. Za půl hodinky bylo hotovo, dokonce jsem se mohla chvíli i dívat, jak se příčina bolesti odstraňuje :-) Měla jsem zakázáno ten den cokoli podnikat, tak jsem se snažila být v klidu a i na úterý jsem práci zrušila. Otravovala mě jen únava. Bolest se dala vydržet i bez léků, takže snad to bude Ok.

Ve středu jsem šla na kontrolu. Pan dr. tam nebyl, ale kolega byl poučen. Hned zamžikal  obrýlenýma očima a začal ukazovat, co všechno by se ještě dalo operovat. Debatu jsem rázně utnula: "Letos už nic. Necháme mě na pokoji :-) " Smál se, že tedy jo. Že zatím vše vypadá předpisově (to jo, je modro-fialová), a na stehy tedy za týden.

Doma to vypadá neutěšeně. Wlk pracuje na úpravě dětského pokoje, kde je zatím jen podlaha. Zdi seškrábány, natřeny kdečím- čekají ještě na svůj nový barevný ohoz. Zdržuje nás totiž docházka do zaměstnání :-)

Martina se těší. Neustále se ptá, když to bude hotové, jestli to bude do Vánoc a závěrem  se neopomene optat, když už budou Vánoce.  Ona zkrátka pořád mluví, nebo se na něco ptá. Verbálně velmi vybavené dítě ;-)
Pobavila mě příhoda ze školy.  Jakmile se děje někomu nějaké bezpráví, hned to rozebírá...

"Mami, víš, že Anička řekla Šimonovi "ty blbej křesťane" To je co?!!? ", stěžovala si rozhořčeně.
"Prosímtě, kde na to přišla? Co to je za nadávku?", vyzvídala jsem celá zvědavá.
"No právě! On totiž věří. A na tom přece není nic špatnýho! Klidně mu mohla říct "ty blbý kopyto", ale "Blbej křesťane", to mi fakt přijde tedy hnusný", zlobila se Máťa :-)) "A sama je pokřtěná!!! To mi tedy přijde ujetý!" 

To je fakt. Blbý kopyto je pro Šimona určitě vhodnější a méně urážlivý titul. ;-)
Tak jsme to chvíli rozebíraly klasickou školní šarvátku.  Zjistilo se, že Šimon nebyl otitulován jentak pro nic za nic. Závěrem tedy zaznělo, že Anička by nadávat neměla, ale Šimon zase Aničce nemá dělat to, co si ona nepřeje... 

8 komentářů:

Lenka řekl(a)...

Martinka je výborný dítě :)
Ovšem blbej křesťan je taky dobrá nadávka. Jak na tohle přijdou ? My křesťani bychom rozšířili nabídku ještě o blbýho komunistu nebo pitomýho socdemáka, kopyto je nudný.

Danka a Jaro řekl(a)...

Martinka mi vždy zdvihne náladu. (Hlavne, keď ju spred dvoch rokov začínam vidieť v svojom synovi :-))
A tebe želám, aby táto oprava nohy bola už definitívna a posledná.

Lucka řekl(a)...

ještě, že ty Martinčiny hlášky archivuješ :)

Musím říct, že tuto nadávku jsem již slyšela, ehm od jedné ctihodné sestry - jsme jenom lidi :))

Ali řekl(a)...

Martinka je opravdu zlatíčko. A moc dobře vím, co myslíte tím "Ona pořád mluví". Jeden takový exeplář, stejně starý, mám také doma. A pořád mluví. Někdy se pobavím, ale někdy jsem už vážně unavená a prosím o chvíli ticha.
Ať se nožka dobře hojí!

thora řekl(a)...

Get well soon! Somehow I missed the news of your operation, I must have been blinded by the photos of your wonderful St. Martin meal :-))

wlcice řekl(a)...

RE:Thora:

čtenáře husa možná jen oslepila, mně navíc ještě zkazila postavu!! Těch kalorií! :-) ale v takové exkluzívní podobě se to vážně nedalo odmítnout.
Nožka běhá, nic jiného jí nezbývá-není tu na ni čas! neměla to komplikovat :-)

díky a zdravím!

Blanka řekl(a)...

Teda to jste odvaha, dívat se na zákrok, já bych to asi nedala.

Andrea řekl(a)...

martina je dobrá.