V posledních dnech....

29.11.2012


 Událostí je v posledních dnech tolik, že bych potřebovala několik hodin denně navíc, abych ještě stihla spát a odpočívat.

No ale událostí č.1 je páteční odchod morčecích dětí do pěstounské péče.
Nesla jsem to těžce :-(  Hlodavci si mě ochočili, ani nevím jak. Vítali mě hlasitým pískáním a stojíce na zadních nožkách dožadovali se něčeho "na zub". Nechali se mazlit. Už jsem si zvykla, že sedím u PC a po klíně  mi leze myška.

Tak ještě fotky na památku: Pan Nacuchaný

 
a slečna Zrzinka.

Šli do dobré "prověřené" :-) rodiny. Budou i nadále bydlet v jedné kleci :-) Můžeme je prý jezdit kontrolovat!


V sobotu jsme uvítali návštěvu z Hané. Přijela Lucka Fíková s Vaškem. V létě se nám tak věnovali a připravili úžasný vlastivědný výlet po okolí Prostějova, tak jsme se chtěli taky ukázat! :-) My všemi tak neoblíbení "Pražáci" ;-) Podařilo se! Stihli jsme předvést luxusní čínu, vycházku večerní Prahou (nasvícená Hradčana přece musejí za srdce chytit každého!!) ;-) a ještě moji oblíbenou kubistickou kavárnu na Ovocném trhu. 

Mezitím jsme odbíhali domů - neb u nás neustále probíhá přestavba dětského pokoje. Už jest dokonáno. Zbývá jen nastěhovat vše zpět a dát věcem nějaký řád a pokoji vrátit podobu lidského příbytku.
 A to je právě to! Kdo a kdy to udělá? 
Čas předvánoční pokročil. Všichni mě lákají na výrobu adventního věnce. Zatím ho nemám. Jak se tak rozhlížím, ani nevím, kam bycch jej umístila... letos to vidím na outdoorové Vánoce. Tohle nemůžu stačit dát dokupy!!!


7 komentářů:

Mija řekl(a)...

kdyby to nešlo jinak http://www.fler.cz/zbozi?search=adventn%C3%AD+sv%C3%ADcen&where=product&page=7 , jak vypadají outdoorové Vánoce ?.. jinak přeji šťastný a veselý lov :)!

Janah -Švédské listy řekl(a)...

Tyhle odchody odchovanců mě taky vždycky ničily, mám plné pochopení. :-) Nám se taktéž Vánoce nějak vymkly - nestíhám moc ani tady ve Švédsku (pořádám večírek pro cca 50 Čechů tady) a pak každý den přijímám hlášení o tom, co vše budu muset stihnout (koupit, navštívit, opravit, pokochat se,...) až přijedu do ČR. Už teď je toho aspoň na měsíc, a ten mít nebudu... Kde budete oudoorovat? že bychom se přidali :-)

Anonymní řekl(a)...

Do jedný klece nééé! Budou tam spolu čile dělat nová, tentokrát ovšem degenerovaná morčata. Mám zkušenost, že v tomhle neznaj bratra:-D

wlcice řekl(a)...

MIJA:
..no to vypadá, že stromek nebude doma, ale venku. :-) ten odkaz je super! Snad Martinu nezklamu, a budeme opravdu vyrábět věnec.

JANAH- myslím, že to rozbalíme na zahrádce :-)

ANONYM:
Majitelka o tom, ví, chlapec už je "objednán" na zákrok :-(

Lucka řekl(a)...

jeden by neřekl, jak si na ty myšky zvykneš :)

přeju jim hodně štěstí v nové rodině.

Moc děkujeme za společnost. Praha byla krásná. Tolik zážitků a samí milí lidé :)
Díky.

Unknown řekl(a)...

Myšáčci si Tě ochočili :-)?Hi hi :-) .Vy jste s Vlkem šikovní takže věřím,že vánoce bude mít v klidu v dodělaném :-) .

Anonymní řekl(a)...

Morčata jsou hodně společenská, být ve dvou ve společné ubikaci jim jedině prospěje. A nejlíp spolu vychází pár, tzn. sameček a samička. Kastrace jednoho z nich v podstatě je asi jediné logické východisko. Jasně, kastrace samečka je mnohem jednodušší, nakolik má smysl zatěžovat s narkózou samičku vzhledem k rizikům rakoviny dělohy, to u morčat nevím.