Alpské mimikry

19.2.2013

Každý den zahltím svoji fotokartu  pořádnou dávkou obrázků. Nemůžu se nabažit "panoramat":-)

Před hotelem-na červeném koberci- sedává hotelový (pěkně vypasený) kocour. Martina mu říká "pan Zasněžený"- že má vrcholek svého hřbetu bílý stejně jako ty vrcholky všude kolem :-)  Alpské mimikry :-) Pan Zasněžený je pohodář, nechá se od hostů hladit, nevyplaší ho ani dusot kolemjdoucích lyžařů. Kožíšek má kvalitní a heboučký. Miluju kočky!!;-)




Nadšení sjíždět kdejaký kopec Martinu neopustilo. Ráno by nás hnala hned po snídani- na "manžestr"- tedy rýhy, které zůstávají na sněhu po rolbování. To se to jezdí... ;-)
 
Zprvu mě zlobila,protože kvůli každému pádu nebo nezdaru bulila. Tak jsme vysvětlovali, že se nic neděje, když se to učí...  pak i vyhrožovali, že s takovým unudlaným řvounem jezdit nebudeme... až dítě k rozumu přišlo :-) Tedy rozuměj: vytvořilo si opět vlastní teorii... :-)

Najela u kraje sjezdovky do nějaké hromady sněhu a skončilo to pádem. Já jen viděla,  jak se lyže rozlítly každá na jinou stranu a Martina přímo po hlavě sebou plácla do sněhu. Tak jsem očekávala vzteklý řev a nářky, že ona za to nemůže... dojela jsem k místu nehody a vytáhla ji ven a začala sbírat kusy výstroje. Měla sníh i za brýlemi ;-)
 Říkám jí žertovně: "Co tam hledáš? Vždyť máš sníh všude!"
""Nic se nestalo. Jen jsem nestihla tělo srovnat před pádem," odpověděla diplomatka :-)

Při jízdě lanovkou pak rozebírala, proč upadla a že to líp nešlo a hlavně sledovala projíždějící lyžaře. Nejvíc ji potěšil frajer na snowboardu, který hodil taky pěkného tygra... "Tak ten tedy vůbec neodhadl své schopnosti..", komentovala jeho výkon Martina. 

Ani nechci slyšet, jak jsou komentovány naše výkony :-))))

10 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Výroky vašeho dítka mě vždycky dostanou... anebo rovnou skolí ;-). Taky bych chtěla umět srovnat tělo před pádem ;-).
BJ ;-) zdraví celou Wlčí smečku :-)

Unknown řekl(a)...

Chi,chi,chi.Martikna nezklamala ani tentokrát.Chechtám se tu pobaveně a "v živých barvách si vše představuju" :-) .

Ze zápisníku pečovatelky řekl(a)...

Mamíííí, přidéééééééééj :-), to nejčastěji slyší ti, co jsou s námi na sjezdovce. Tedy slyšeli do loňska, protože letos se rozhodla pokořit snowboard, tedy ji měl v parádě instruktor a já se nemusela děsit, že ji nedojedu :-)))).

Jinak je fajn, že jste si to užili :-). Už jsem se těšila, jak bylo na Alpách.

I.

thora řekl(a)...

Nádherné fotky, užijte si dovolenou!

Eviik řekl(a)...

Vážená Wlčice, miluju Váš blog. Je to můj pravidelný rituál a terapie - vstoupí-li do děje Martinka, je to vždy terapie smíchem. Krásnou dovolenou a... pište dál!

Baruschka řekl(a)...

:-D

JaninkaD řekl(a)...

Cha, by mě zajímalo jak by asi Martinka ohodnotila můj úžasný pád z minulého týdne...můj bývalý pan profesor tělocviku by mi jistě dal jedničku za kotrmelce:o)

Ilona Ř. řekl(a)...

Kam na ty slovní perly Martina chodí ? ;-)
Jinak já jsme na sjezdovce pro moji 9 letou dceru také moc pomalá.

Jitka Neradová řekl(a)...

Pan Zasněžený je i krásně fotogenický, že se nechal tak hezky vyfotit.
A Martinka, krom toho, že její výroky lze do kamene tesat, je odvážná a vytrvalá.Tak ať brzy lyžuje jako ďábel, bez pádů a k tomu komentuje výkony kolem:-). Těším se:-)

LenkaS řekl(a)...

:-) Martinka je báječná!