Na Alpách...

17.2.2013

... je krásně!! ;-) - to je můj první dojem.


Cesta NA ALPY proběhla nad očekávání hladce. CK WLK mohu jen doporučit! Vše naplánované- včetně zastávek. Nejvíc nás uchvátilo zastavení v Rakousku. Nenašla jsem nic, nač by majitelé této sítě motorestů nemysleli. Herna pro děti - vybavená tak, že ji odmítají i po hodině opustit, vinotéka, kde bych zase nějaký čas vydržela já ;-) ; útulný interiér- no ta nabídka jídel  a kafe!

Cílem naší cesty bylo městečko Tarvisio- nedaleko za hranicemi Rakouska. Do města jsme vjížděli zrovna v době, když končily provoz sjezdovky. .-( Hemžení aut na všechny strany, chaos-troubení klaksonů... no, klasická Itálie ;-)

Wlk vybral hotel skorou sjezdovky. Náš pokoj nabízí výhled na městečko, které se tváří malebně. Všude kolem kopce, velehory, malinký kostelík, jehož hodiny odbíjejí každou celou... jen o víkendu je tu provoz velice rušný.


Hned v neděli ráno jsme vyrazili na alpske svahy. No, my ryze čeští horalové se nestačíme divit... sjezdovky poloprázdné- a to byl vikend a parkoviště praskalo ve švech... nechápu, kam lidi mizi, když fronta na lanovku netrvá déle jak 5minut.



S lanovkou mám tedy problem- nedělá mi úplně dobrý pocit,  který patrně budu  nucena rychle překonat. Tam, kde Čech postaví pomu, tam Ital staví 4sedačkovou lanovku. Pro mě nezvyklé, ale zase musím uznat, že jisté pozitivum jsem na tom klaustrofobním zařízení našla-  tolik nebolí nohy, protože si človek si na chvíli sedne a odpočine si.

První lyžovací den jsem zakončila tím, že jsem sebou práskla přímo před hotelem. Chodníček byl namrzlý a já nemotorná v lyžákách- a už to šlo. Lyže vylítly do vzduchu a pěkně mi to nandaly :-)  Tahle scénka donutila i Wlka k tomu, aby popoběhl ;-) Posbírali jsme mě a šlo se dál ;-)

Všude kolem jsou krásné kopce, dneska vylezlo sluníčko až odpoledne, takže byly vršky zahalené do mlhy.

Včera jsem taky absolvovali večeři. To je taky náročná disciplína- předkrmy, výkrmy, zákrmy a ještě sladká tečka- a nebo rovnou dvojtečka na závěr... Tak to budeme po tom týdnu vypadat. Jak říká přítelkyně L., "každé kalhoty mají své hranice, i ty strečové..." -tak to prověříme v praxi.

Jediné, co mě tedy opravdu vykolejilo, že tu nemluví jinak než italsky. Angličtina je sice světovýmjazykem, ale sem nám ho netahejte. Nápisy pěkně v italštině-  a snaž se, turisto. Recepční anglicky neuměla ani počítat!! Takže objednat jídlo pro 2dospělé a 1dítě-to zabralo docela dost času. Nejjednodušší bylo všechny strávníky přivést ukázat :-) 
JInak je personál velice vstřícný a děti přemírou pozornosti, což naše dítě přivádí až k slzám ;-) Nepřeje si být všímaná - a teď tohle ;-)

Tak vzhůru dalším alpským dobrodružstvím... snad je přežijeme :-))


7 komentářů:

Aranel na cestě.... řekl(a)...

Já nelyžuju ale ten výhled z pokoje je dokonalý ...to bych si pofotila :oD

Lucka řekl(a)...

ta panoramata :))

krásně se máte, jen houšť!

JaninkaD řekl(a)...

Áááááách!!!!! To je nádhera, paráda a dokonalost!!! Miluju hory a zbožňuju Itálii! Přeji parádní dovolenou!
J!

Ilona Ř. řekl(a)...

Vše o čem píšete jsem v Ilálii také zažila :-)
Tak užívejte!

Janka řekl(a)...

jsem nikdy nebyla,ale jak o tom píšete jela bych hned :-)

Anonymní řekl(a)...

Market, moc si to tam užijte! Já bych jela taky,určitě si tam nádherně pročistíte hlavu! Tak namažte svaly a připravte žaludek a ciao!
Hanka

Jitka Neradová řekl(a)...

Přitakávám k dojmům, že je to krása. A pro nás,nelyžaře. Asi proto bych nad sedačkovou lanovkou spíš jásala, na pomě jsem, ještě když jsem se o lyžování pokoušela, jezdit neuměla a mnohdy jsem ji několikrát zastavila, spadla s ní a podobné radosti k potěšení ostatních, nikoli mému:-)