Návrat z Alp

23.2.2013

Sobota ráno. Máme sbaleno. Připraveno na cestu domů. Ještě zastávka v obchodě- nakoupit pár drobností  a můžeme vyrazit.

V Tarvisiu svítí sluníčko a nám se vůbec nechce odjet. radši bychom brázdili sjezdovky a popíjeli výbornou kávu... Ještě jedno zátiší... odborníci můžou hádat, jaký typ letadla je to vystavený u sjezdovky ;-)


Od včerejška mi pípají varovné SMS, že doma sněží a chystá se sněhová kalamita, aŤ se snad radši ani nevracíme. Wlk studuje srážkové mapy Evropy a hledá cestu domů ;-) D1 jsme zavrhli.
Cesta nějakým zázrakem proběhla bez problémů. Sněžení nás zcela minulo??! Silnice vzorně uklizené. Wlk svištěl a  skoro nikde nestavěl :-)

I s hodinovou pauzou nám cesta trvala 7hodin. Paráda.
Ovšem než jsme dojeli ku Praze. Tady sníh samozřejmě nikdo nečekal. První a poslední pluh jsme potkali u Písku. Další až v Argentinské ulici v Praze. Nevím, kde jezdily, ale kolem Prahy a ve městě samotném vozovky příliš bezpečně sjízdné a uklizené nebyly. Patrně  mělo problém se sněhem  vyřešit důrazné upozornění, které řidičům vyslala média: "Zůstaňte doma, nevyjíždějte!" Ještěže sněžilo jen pár hodin.

Tak tohle byla první zimní dovolená, kde jsem si opravdu užila a odpočinula, byť jsem každý den padla do postele a byla totálně zničená. Ani jsem netušila, jak moc potřebuju tu změnu prostředí a tu fyzickou námahu. Výborná terapie. Hodlám Alpy navštěvovat častěji ;-)

8 komentářů:

Jitka Neradová řekl(a)...

Vítejte doma:-)
V Chabrech se dnes musíte cítit podobně jako na horách,alespoň odpoledne tomu tak bylo. Tak raději nevyjíždějte:-)

wlcice řekl(a)...

Jojo, při vjezdu do ulice jsme konstatovali, že je tu na silnicích sněhu víc než v Alpách ;-)

Ilona Ř. řekl(a)...

Wlčice,
tak manžel-modelář vzkazuje, že se samozřejmě jedná o Fiat G.91 ;-)
Hezký modýlek dělal před lety Revell.
Jinak děkujeme za reportáž a tipy na Alpy :-)
A ať i doma je dobře !

wlcice řekl(a)...

Manžel má pravdu!! je to tak! Mailem přišly ještě 2tipy, ale ty správné nebyly. Takže ví, co modeluje :-) Zdravím odborníka- já si to samozřejmě musela přečíst na cedulce ;-) - ještě tam za po,lčkou bylo "R". ;-)

Ali řekl(a)...

Vítejte doma! Krásně jste si užívali, až jsem skoro záviděla. Samozřejmě jsem bedlivě sledovala všechny vaše reportáže, úžasně jsem se bavila, jen jsem díky horečkám neměla nějak sílu reagovat.
Že by i ze mě Alpy udělaly horala? :-)

wlcice řekl(a)...

No,když si vzpomenu,jak mně se tam nechtělo... ;-) vůbec se nechápu :-) podotýkám, že jsem lenoch a odpůrce pohybu- no a i já brousila sjezdovky vytrvale. úplná paráda! :-) už pokukuju po tipech na příští rok :-))

Andrea řekl(a)...

Závidím, ale přeju! nemyslím si, ež by mě v dohledné době Alpy čekaly..ale ráda si to nechám vyprávět.

Janah -Švédské listy řekl(a)...

Tak jsem pročetla, co jste tam v Alpách všechno prováděli, a docela závidím my jsme sice na severu, ale kolem samá placka, co tady chudák Liberečák :-)

Doufám, že jste si odpočinuli a vzali si ponaučení z "PIANO" ;-):-)