Z alpských vrcholů

18.2.2013


Na dnešní den předpověď počasí věštila sluníčko s mráčkem. Poté, co jsme od rána pilně hoblovali svah, jsem se pokusila své družině vnuknout myšlenku, že právě dnešek je jako stvořený k výletu na vrchol Monte Lussari (1760m). Wlk neprotestoval, Martina velmi. Ona by na sjezdovce nejraději i spala. Potlačila všechny své životní potřeby-nejí,ani nevylučuje- jen jezdit! Silně se jí dotýká, že provoz vleků končí úderem 16.hod.




No ale nakonec jsme ji nalákali- na kopec jede lanovka -kabinka- kdo by si to nechal ujít!  A na vrcholu je kostelíček, který vypadá jako kulisa z pohádky. Lanovka zdolá převýšení tisíce metrů za pár minut. Uši mám zalehlé snad ještě teď ;-)

Na vrcholu se nám naskytl krásný výhled-PANORAMATA- chcete-li slovy klasika.



Kostelíček malebně vypadal i uvnitř. Chodím pokaždé okouknout interiér a zapálit vždycky svíčku za ty, které už mám jen ve vzpomínkách. Uklidňující rituál.




Pobyli jsme, pokoukali, zavítali do vrcholové restaurace, kde jsme každý ochutnal zdejší specialitu.
Wlk si dal klobásu s tradiční italskou specialitou - polentou. On tohle vaří i doma, ale mně to hrozně nechutná. Mám to ve stejné kategorii jako plíčky na smetaně ;-)



Martina dostala talíř zeleninové polévky. POrce odpovídla spíš potřebě náčelníka horské služby, takže i já vím, jak dobrá byla!




No a já neodolala a dala si tolik doporučovaný italský lomcovák,který údajně zahřeje vícnež kulich ;-) -  bombardino. To je káva obohacená alkoholem a ozdobená vrstvou šlehačky.  Takový zajímavý zákusek,po kterémje i jízda lanovkou snesitelnější :-)

 

Nacvakala jsem snad 200fotek. Sláva digifoťákům... ikdyž jsou skorovšechny  stejné- na všech hory a kopce s různou vrstvou sněhu. A taky stromy, co vypadaly, jakoby se jich dotkla berla Mrazilka... nádhera!!



Po návratu domů už vzhledem kčasu  na lyžování nedošlo. Wlk se nabídl, že vezme Martinu na boby a já ať jdu do zdejší tržnice. Tak mi vysvětloval, kde to je a co tam všechno mají. Já nastudovala mapu a vyrazila. Nekoupila jsem nic. V pondělí je totiž zavřeno ;-) Pěkná liška podšitá, je ten můj pan Wlk!

4 komentáře:

Gabro řekl(a)...

Pěkně vykutálený pan Vlk! :-) A radost koukat na fotky...

JaninkaD řekl(a)...

Nádherný fotky!

Martince naprosto rozumím. Nejsem si jistá jestli bych se nechala zlákat kabinkovou lanovkou, ale bombardinem určitě:o)

wlcice řekl(a)...

bez lanovek to tady nejde...zjistila jsem poněkud pozdě ;-)

italské speciality mě oslovily- bombardino je super, ale na lyžích bych ho raději vypustila :-) to piju jen kafe a vodu,abych nezpůsobila nějakou nehodu :-)

Jitka Neradová řekl(a)...

Bombardino mě rovněž oslovilo, vizuálně rozhodně a jsem si jistá, že by tomu tak bylo i chuťově.
A ta panoramata......to miluji. Užívám si to tady skoro jako bych tam byla:-)