Jaruška Cimrmanová píše z tábora

7.8.2013


Právě dnes máme Martinku 9let. Pro mě až neuvěřitelné... Slaví své narozeniny na táboře. Už potřetí :-) Nevadí jí to, má společnost ráda a na všechny akce se nakažlivě těší.

Dnes přišel dopis z tábora. Ani jsem v to nedoufala. Znám Martinu. Má 150 jiných starostí, než aby psala rodičům, že se má dobře. Na takové fráze není. Kdyby bylo zle, určitě by si našla způsob, jak to sdělit. Ale když je vše v pohodě, tak to přece očekávala... co tedy psát ;-)

No a takhle naše Jaruška Cimrmanová píše z tábora. V půlce díla byl univerzální český génius  zřejmě vyrušen čímsi důležitějším- možná nastaly další technické potíže ;-), a tak písmo svaté vložil bez podpisu do obálky, kterou oblepil izolepou, neb původní lep slízl tak dokonale, že  už nelepil. :-)


Adresa je čitelná jen s obtížemi. jeden velký škrtanec. No ale zbytek dozdoben puntíky- kolem dokola...  Adresu kupodivu pošťáci dekódovali. Inu technika... :-)


Babička s dědou taky dostali pohled. Krom dvou srdcí a pozdravu se tam už nevešlo nic dalšího :-))) Babičku málem omyli. ;-) Pohled stále obracela a hledala další text. No nebyl tam! :-)



Sedím tu a normálně se směju... Kde já jsem k takovému exotovi přišla? Vždyť den jejího narození vnímám jako ten, na který nikdy nechci zapomenout. Přišla, aniž by ji někdo očekával. Její termín byl stanoven na září, ale jí zřejmě přišlo poetické mít v rodném listě datum 7.8. A já, matka druhorodička, jsem netušila, že se další dítě dere na svět, takže jsem tu doposledka v úmorném vedru funěla s mopem při snaze doupě vyčistit. Nakonec jsem koukla do chytrého manuálu pro těhule a vydedukovala, že něco není v pořádku... :-)
Do porodnice jsme přijeli za pár minut UŽ :-) všechno bylo v pohodě a já jsem se díky skvělému personálu i nasmála. Když jsem ze sálu rozesílala vtipné SMS, chodily zajímavé odpovědi. Ne všichni to sdělení brali vážně :-))

Takže tak. Prenatál hrůza, těhotenství ještě větší... po narození ani nemluvím- kolotoč, kdy jsem často nevěděla, kdy je den a  kdy noc...  povinnou školní docházku snad nějak zmákneme :-) - ale zodpovědně prohlašuju: ještěže ji máme! :-)

13 komentářů:

Bára řekl(a)...

To je jeden z nejkrásnějších narozeninových blogopříspěvků, co jsem kdy četla. A nad genialitou vaší malé Cimrmanové se tu taky směju :-)
Martince všechno nejlepší!
A díky za krásný blog, kam se ráda vracím.
Máš můj velký obdiv!

ivy řekl(a)...

Rychle spěchám s gratulací Martince -přeju hodně zdraví,ať je pořád tak originální jako dosud:-)

Mám docela slušnou sbírku dopisů z nejrůznějších táborů.I po letech dokážou pobavit a potěšit.Rozhodně dopuručuji Martinčiny výtvory archivovat!

Všednodennosti řekl(a)...

Gratuluji malé Cimrmance k báječným narozeninám a rodičům.Skvělý příspěvek!Když jsem byla na Vánoce doma a hledala průkazku Dárce krve, našla mimo jiné mé dopisy z tábora JEDEN od mého táty, který už tu dávno není.Bulela jsem nad těmi dopisy jako malá.To byla odbočka,Martinka mne baví...vždy si o ní ráda čtu,je svá,unikátní!

Aranel na cestě.... řekl(a)...

Tedy já být na tvém místě, tak začnu na ty morčata žárlit :o)) Martince všechno nejlepší k narozeninám a tobě vlastně též...ony by maminky oprávněně měli slavit, je co.
A ještě..vidím Chabry...připomělo mi to jednu starou sousedku, která neuměla říct "ch" a tak říkala Habry..."jedu do Haber klukovi pro maso" :o))) asi tam máte dobrýho řezníka

Blanka řekl(a)...

Martince opožděně všechno nejlepší k narozeninám a ať se pořád kouká na svět s takovým nadšením a optimismem.

Ilona Ř. řekl(a)...

Martinka je skvělá, opravdu ještě že jí máte !
Vše Nej a ať jí ten humor a přístup k životu vydrží co nejdéle!

Ali řekl(a)...

Martince velká gratulace a Vám taky. Máte úžasnou dceru!

JODIE řekl(a)...

Váš příspěvek mě po ránu rozzářil a rozesmál :-)
Ještě štěstí, že dopis došel. Mé děti je zapomněly hodit do schránky, takže jsem si je přečetla až po jejich příjezdu :-))
Krásné léto vám přeju!

AnďaH řekl(a)...

Martince přeji všechno NEJ k narozeninám!
A těším se na další cimrmanovské příspěvky :-)

Jitka Neradová řekl(a)...

Martince srdečně moc blahopřeji. A souhlasím se výše napsaným, krásný příspěvek. Potěšil, pobavil a zahřál na duši.

Iva řekl(a)...

Nezbývá mi než souhlasit se všemi přede mnou, je prostě skvělá. Vše nej.

Amelie řekl(a)...

Hodně zdraví, štěstí, lásky. Je úžasná. Nasmála jsem se:-)))

Ze zápisníku pečovatelky řekl(a)...

Náše vopice poslala koresponďák (adresu jsem pro jistotu předepsala), "Ahoj mámi a táti jak se mate určitě dobře svíťí u vas slunko s pozdravem Klárka" ..... absolutně netuším, kde přišla na to "s pozdravem", ale nasmála jsem se. Svoji kamarádku počastovala jednou větou: "Ahoj Kačko, jsi na viletě nebo doma?". Howgh, konec, bez pozdravu, bez podpisu .....

A když se jí dneska vedoucí ptala, jestli ještě nechce poslat pohled, že tam má a známku si může koupit, pravila naše mladá:

"Já už domů psala!!!" Howgh

Hlavně, že se jí tam líbí