XLV mejdan

4.10.2013

Můj blog a já máme narozeniny ve stejný den - posledního září. Letos se nám to pěkně sešlo, a tak bylo milosrdnější zapsat ta čísla římskými číslicemi :-)


V momentě, kdy se začali ozývat první gratulanti, napadlo mě, že by asi bylo vhodné pozvat je na kávu či sklenku, abychom připili na další společně prožité roky. Nápad to byl překotný- stejnětak jako jeho realizace. Já nevím, že mně se vždycky děje několik věcí současně!??! ;-)

I rozeslala jsem žertovné pozvánky na mejdan a pod záminkou dobrého jídla a pití tak nalákala do doupěte  více jak tucet lidí, kteří se vzájemně ani neznali. Všichni přišli naladěni a vyzbrojeni dary, což jsem v pozvánce výslovně zakázala!

Žasla jsem nad tou nápaditostí a originalitou! Vše promyšlené a já šokována poznáním, že mě mají přečtenou od A do Z! :-) A následně už jen dojatě děkovala...

Slavilo se 12hodin :-) - tedy od jedné do jedné. Wlk si vzal na starost občerstvování hostů a já už pak jen musela hlídat, aby si ho nedovedl domů někdo jiný, protože servíroval vkusně a chutně! :-)

Vstupenkou na mejdan byly dobové relikvie, které měly zmapovat náš přátelský vztah "před lety"- objevily se i velmi zajímavé fotky, fotokoláže ;-) a dokonce i dopisy, které jsem kdysi psala kamarádce, když byla před maturitou nemocná. Tehdy nebyly mobily, abych dění ve třídě monitorovala průběžně zasíláním sms, a tak dopis dostal podobu sáhodlouhého papíru a vznikal po celou dobu vyučování ;-) No při předčítání se váleli smíchy adresát, autor i náhodní přísedící.
Samozřejmě se vyprávěly i na humorné historky z různých let.

Po večeři došlo i na zábavu. Zkušenější mě hned začali okřikovat, že na žádnou bojovku tedy nejdou- ale volili jsme zábavu přiměřenou věku návštěvníků- a tak došlo jen na "hudební kvíz" - šlágry z roku mého narození :-)
Hlavní cenou byla klasická gramodeska a paradoxně si ji odnesl ten, kdo gramofon vůbec nevlastní :-)

Hosté průběžně přicházeli a odcházeli, někteří stihli odejít a ještě se vrátit zpět... poslední hosty jsme vyprovodili hodinu po půlnoci a ani se nám nechtělo spát, protože nám bylo líto všechny ty příjemné okamžiky hned zaspat...
 
 Jsem ráda, že svou smečku přátel mám. Bylo s nimi dobře a určitě setkání zopakujeme - a rozhodně nebudeme čekat, až mi zase bude o 10let víc, aby k tomu byl pádný důvod :-))

------
 Syn (21let) jedné kamarádky naši rozvernou hromadnou fotografii z  mejdanu okomentoval: "No, mami, jste tu jako taková veselá parta starejch lidí..." :-)

Jojo, čas je relativní pojem ;-)!...Budiž mi útěchou, že ten jeho plyne úplně stejně rychle.

9 komentářů:

Majka řekl(a)...

Vy jste opravdu skvělí hostitelé!! A přeji dodatečně všechno nejlepší, ať se daří:)

Ali řekl(a)...

Dodatečně všechno nejlepší!!! Mejdan to musel být úžasný, závidím schopnost něco takového zorganizovat :-).

Aranel na cestě.... řekl(a)...

Wlčice ty mejdany umíš, když odešlí hosté pohrdli after party a vrátili se k vám domů :o)))

wlcice řekl(a)...

:-)Váš návrat z VIP večírku... to bylo velké vyznamenání, Aranel!

Já si opravdu nejvíc cenila toho, že si lidi "udělali čas" a nepospíchali od nás. Dobrý to bylo :-))

Iva řekl(a)...

Prosím e-mail na prostořekého mladíka, mu vysvětlím, jak je to s tím věkem :). Ještě jednou velká gratulace, čím víc vás znám, tím víc vám závidím. Ale moc vám tu Wlčí smečku přeju.

Helena Šilhánková řekl(a)...

Hodně dodatečně hodně velké přání :). Taky s poděkováním, že "vás" můžu číst.

Blanka řekl(a)...

Dodatečně všechno nej.

Baruschka řekl(a)...

To musela být krááása! Usmívám se jen těm představám a to jsem ani neviděla tu "fotku starých lidí" :-D. A dodatečně také gratuluju k narozeninám!

Lucka řekl(a)...

moc se mi líbí podmínka vstupu :))

a kytka z dýně nemá chybu!!