Pokoncertně

1.12.2013

Koncert dopadl skvěle!

Přípravná fáze byla náležitě dramatická ;-) ... nejprve se mi nedařilo sehnat pana správce objektu, poté se zjistilo, že dataprojektor, který je k dispozici v sále, má úplně jinou zástrčku, než je třeba... ani plátno nebylo na smluveném místě.... Moderátor měl adrenalinu také víc, než stačil odbourávat, protože zaskakoval za kolegu "na poslední chvíli". Ale nakonec příchodí diváci vytvořili atmosféru velmi příjemnou. Nechali se strhnout muzikanty a ochotně spolupracovali- tleskali, vlnili se dle pokynů do rytmu a do pokladničky přispěli vskutku štědře: vybralo se 20 010Kč.

Potěšilo mne, že i po koncertě někteří přišli a děkovali a chválili, že se jim program líbil.
Fotky jsou k vidění zde- u Aranel, které tímto za profesionální fotoslužbu děkuji!

 Ty moje obrázky jsou opravdu jen ilustrační - mobilu a ještě ne mého ;-)

 


Po skončení koncertu nás čekala ještě méně populární část akce, a to úklid. Ale díky ochotníkům a dobrovolníkům jsme to zmákli celkem hravě.
Při pohledu na hodinky bylo rázem 22:02. Nabídla jsem jako honorář za pomoc při úklidu kávu + dvě deci... no, nakonec jsme si děkovali do tří hodin do rána a nasmáli jsme se do zásoby :-)

Mě ovšem hned ráno čekala vánoční dílna s Martinkou, která nešla odložit, protože dítě se těšilo a z koncertu spořádaně v doprovodu babičky a dědy odešlo v půl deváté;-)

Výtěžek akce bude věnován na týdenní letní tábor pro děti, které na běžné tábory díky svému zdravotnímu omezení jezdit nemohou, přesto ale touží po dobrodružství a  chvílích bez dozoru rodičů tak, jak je u jejich vrstevníků běžné... 
Takže sumasumárum- sečteno a podtrženo návštěvníci do kasiček naházeli dobrovolné vstupné v této výši:
Brno: 10 576 korun
Ostrava 13 600 korun 
Plzeň 8 142 korun
Praha 20 010 korun

Celkem Kolpingova rodina Smečno získala na tábor "Léto 2014" pro děti se spinální svalovou atrofií 52 328Kč. Děkujeme!! A slibujeme, že si děti peníze užijí tak, jak se jim ani nezdálo :-) 

Videominutovka z pražského koncertu zde:



Pokud by se někdo chtěl o životě s odpornou nemocí dozvědět více, stačí kliknout sem: byl mu věnován celý díl pořadu Klíč.

Moc všem děkuju! Nejvíc asi Alence, která je autorkou nápadu a hlavní realizátorkou celé této megaakce! A všem, kteří se rozhodli tuto akci jakýmkoli způsobem podpořit, děkuji také. Tyto nemocné děti sice potřebují drahé pomůcky - v podobě různých technických vymožeností a elektrických vozíků, ale vězte, že zážitky pro ně mají nevyčíslitelnou hodnotu!
Díky za každý uskutečněný tábor bez rodičů :-)


3 komentáře:

z-kultury-a-nekultury řekl(a)...

Muselo to být moc pěkné! My měli účast v plánu, jenže oproti všem původním plánům muž odlétal, takže jsem místo koncertování balila a chystala cestovatele :-). Tak snad příští rok!
Jindra

Anonymní řekl(a)...

Milá Vlčice,
koncert byl úžasný! Jenom mně mrzí, že jsem musela cca v polovině odejít, jsem průvodkyně a měla jsem objednanou "strašidelnou" procházku na oslavu narozenin. Doufám, že si toho nikdo moc nevšiml a hlavně že si to nikdo nevyložil tak, že se nám to nelíbilo! Příští rok jdu zase (tedy tak nějak předpokládám, že bude příští rok ;-)). Moc děkuji za skvělý zážitek! Eva

Anonymní řekl(a)...

Děkuji za videoukázku, i z Youtube je cítit ta síla, doufám, že za rok budu zdravá a budu se moci zúčastnit osobně. Oceňuji úsilí, které jste věnovala organizaci této užitečné akce! Eva