Cesta za sluncem

17.6.2014

...začala velmi časně ráno. Sraz ve 3:00 na letišti. Vražedná hodina.Něco mezi psem a vlkem ;-)
Jediný,kdo si na tom našel pozitivum , byla Martina. Těšila se na východ slunce, který je údajně z letadla nejkrásnější, protože "můžeš vidět, jak vstává z těch obláčkových peřinek". My jsme samozřejmě nešli vůbec spát, a tudíž šla veškerá romantika stranou a vidět  vstávání slunce bylo to poslední, nač jsem po tom maratonu posledních dní pomýšlela. Takže v momentě,kdy jsme zaujali místo v letadle, sedla jsem a spala.

Na letišti v Heraklionu se projevil typický řecký chaos. Čekali jsme asi 3/4 hodiny na kufry. A nic. Kufry zatím rotovaly na páse ve vedlejší místnosti, kde byla shromážděna grupa Rusáků, kteří se rozčilovali, že "ety čemodány" nechtějí, ale Řek odmítal poslat na výběr jiné, protože ty české mu to tam blokovaly. Klasika. Po hodině konečně každý dostal to, co žádal.

Už jsme se uvelebili v pěkném klimatizovaném BUSe, který nás měl dovézt do příslušného hotelu, když přilítla delegátka CK, že shání nějaké 2pány. Takže další hodinka k dobru. Pánové se ale nenašli... Sice přiletěli, ale pak už je nikdo neviděl. Zřejmě je schramstla grupa Sovětů. 

Hotel byl nadočekávání krásný. Patrně nějakým nedopatřením jsme dostali pokoj, který byl nafocený v katalogu CK :-) Luxus a nádhera! Na uvítanou nás na pokoji čekal košík s ovocem a láhev vína...

 

přitom když jsem  zájezd slečně v kanceláři platila, ujišťovala jsem se, že za tu cenu doufám nebudu spát pod stanem někde u pláže. ...že ty brouky nerada!! Smála se a říkala, že se nemusím bát!! že určitě nebudu chtít měnit!

Ochota zdejšího personálu je příkladná.

Martina je blažená. K moři to má dle vlastního výzkumu cca 250kroků :-)

 

 Hlavu má buĎ v písku nebo pod vodou. My konečně dospali deficit. Martina nechápe, že usneme úplně všude :-) Jsme trapní!! (aha, už to začíná)

 Hned první večer byla schůzka s delegátkou. Tak dva pánové se našli. Vecpali se někam do autobusu a dožadovali se ubytování v hotelu, který jim nejvíc připomínal ten, co si vybrali v CK.Tak si je delegáti po telefonu přehazovali , až dědkové taxíkem byli deportováni tam, kam skutečně patřili ;-)

Delegátka nabízela klasicky výlety, ale my jsme se naučili pronajmout si auto a výlety si organizujeme sami. Podle nálady, ve vlastním rytmu.

Taky jsme zkusili zdejší animační program... rychle jsme zjistili, že nejsme zábavné typy :-) takže jsme z "ohňové show" zdrhli krátce po jejím zahájení. Co se všechno lidem může líbit... místo toho jsme prošmejdili členitý areál hotelu a šli ještě před půlnocí spát. Měli jsme toho všichni dost ;-)


Pohled na zapadající slunce byl mnohem příjemnější než na slunce právě se probouzející ;-)

 

6 komentářů:

Všednodennosti řekl(a)...

Kréta je krásná, byla jsem tam třikrát kdysi. A jejich chaos je známý ale taky klídek, se kterým vše řeší. Těším se, jaké zážitky s Martinkou budete mít. Příjemnou dovolenou přeji, odpočívejte a užijte si Krétu! Marcela

Blanka řekl(a)...

Krásnou dovolenou, vypadá to úžasně.

msedlakova řekl(a)...

Ten chaos na letišti je asi u jižních národů pravidlem. My jsme odlétali v neděli večer ze Říma. Po bouřce vypukl na letišti mírný chaos. Italové na přepážce u gate zuřivě telefonovali a nic se nedělo. Odlétali jsme s 1,5 hodinovým zpožděním. Ale do Prahy jsme dorazili.
Míša z Plzně

Lucka řekl(a)...

Moc se těším na Martinčinu verzi dovolené :))))

Už jen podle fotek to vypadá báječně.

Anonymní řekl(a)...

Závidím, dcera je v Chorvatsku, od příjezdu jim každý den prší, je zima, vlhko. Sluníčko se ukáže jen na chvíli. Na den jejich odjezdu hlásí konečně 30 stupňů. Dana

wlcice řekl(a)...

Jo,do HR jsme taky jezdili. Na 14dní, protože obvykle týden z toho se nedalo z důvodů počasí koupat.

GR je na počasí lepší- slunečno bývá, alespoŇ tady dole na jihu jo, ale zas je tu riziko silného větru a vln, což se teď právě děje ;-) všude je něco... a počasí si pořád dělá,co se mu zlíbí...