V letošním roce

11.1.2014

... dlouhodobým pozorováním bylo zjištěno, že nová číslovka v letopočtu absolutně nemá vliv na změny k lepšímu :-) 
I v novém roce jede naše rodina ve starých kolejích- čili daří se nám nestandardně ;-) 

S dobrými zprávami se hned ráno roztrhl při pátku pytel. A u večeře Martina zahlásila, že ji škrábe v krku. Prima sdělení. 
V sobotu ráno bylo jasné, že má angínu. Den začal zvracením, takže jsem hbitě provedla novoroční úklid v pokojíčku. Zvracet z palandy, pod níž je chlupatý kobereček, a nosit dlouhé vlasy- to není úplně praktická kombinace. ;-)

Vydala jsem se s ní tedy na pohotovost na Bulovku. 


Wlk se nehrnul, nemá ty doktorské scénky rád. Téměř každá návštěva pohotovosti totiž probíhá tak, že člověk musí projít filtrem (= nepříjemná zdravotní sestra, která hned v úvodu zpochybní vaši svéprávnost a opakovaně se snaží člověku vnutit myšlenku, že kdyby se o dítě pořádně staral, nemusel by je v jejich pracovní době za devadesátikorunový poplatek otravovat!) Poslední zážitek je sotva půl roku starý a byl opravdu výživný- sestra s paní dr. mě přesvědčovaly, že Martince nic není a byly z toho 3dny na kapačce- no nic, já už s tím počítám a vím, že za pravdu je třeba bojovat a svůj názor si obhájit- třeba i ostřeji.;-)

Tentokrát změna. Čekárna tradičně plná lidí. Jakoby ty nemoci respektovaly pracovní vytížení rodičů- a na děti útočily výhradně o víkendech a svátcích... Sestra vycházela do čekárny a zvala si pacienty. Usmívala se, byla klidná, ačkoli v čekárně bylo celkem rušno a některé matky měly tendenci přesvědčovat sestru, že jejich dítě je víc nemocné než ty ostatní- ale kdepak, všechno ustála s úsměvem a konejšivým hlasem je ujistila, že za chviličku se dostanou na řadu i ony...

Po půlhodince čekání došlo na Martinu. V ordinaci seděl stejně pohodový doktor. Usmíval se a zjišťoval, co pacienta trápí. Na diagnóze jsme se shodli ;-) - Angína jak hrom.
Dr. poštrachal Martině v krku špachtlí - a už to jelo... Martina hodila šavli. jala jsem se likvidovat škodu, ale sestra mě ihned zarazila, že je to její starost. Začala systematicky otírat Martinu, pak stůl pana doktora  a posléze i podlahu... ... trapas! Omlouvala jsem se. Pan dr. konstatoval, že "to se může stát každému", skouknul klávesnici, zda taky neutrpěla zásah- řekl "dobrý"  ;-) a psal dál. Popřál Martině brzké uzdravení, předal mi papíry a odchod.

Byla jsem úplně v šoku. Takhle předpisové chování k pacientovi nám na pohotovosti už dlouho nikdo nepředvedl. Hned doma jsem si pana dr. "prolustrovala".  Zadala jméno "Mudr. Pavel Boček "- a vyjel na mě bulvární nápis "lékař celebrit"... 
Wlk to shrnul: "Tak vidíš, ošetřoval Bruce Willise a teď mu naše Martina mu pob... stůl" :-)) 

Ať ošetřoval, koho chtěl, chovat se umí.

Naše angína doufám brzy pomine- po útoku chemickcýh zbraní. Nicméně do příštího pondělka máme domácí školu- to zas bude veselo :-)!

8 komentářů:

Jitka Neradová řekl(a)...

Tak to je ale změna k lepšímu, když se na Bulovce chovají hezky. Přeji Martince brzké uzdravení. A pan doktor je fešák:-)

Ali řekl(a)...

To jsem ráda, že jste měli štěstí na lékaře, to se dnes vidí málokdy. Když čtu předchozí komentář, vidím, že budu muset pana doktora také prolustrovat. I když Bulovka je mimo náš akční rádius :-). Brzké uzdravení Martince!

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer,
historka jako křen, držím Martině palce.
Dr mi připomíná George Cloonyho:-)
Trapasy u lékařů ani nepočítám, syn je hodně "upřímný", ale můj nej nej se stal při porodu. Také dost silně nepříjemná sestra mě odmítala pustit na wc, což bohužel pocítil jak syn, tak bohužel moje úžasná paní dr.
Omlouvala jsem se všem okolo.
Když jsem to později vyprávěla jedné starší sestře, tak ta se smála a povídá:"Z toho si, mladá paní, nic nedělejte. To já kdysi po***la samotnýho primáře!"
Vše nej do nového roku, hlavně zdraví a nadhled.
Magda

Anonymní řekl(a)...

Wlčice, omlouvám se, pokud je pro Vás můj komentář nemístný, smažte ho. Děkuji, Magda

Blanka řekl(a)...

Pan doktor je navíc fešák :-)

wlcice řekl(a)...

Ano, pan dr. je fešák ( a ví o tom ;-))

Komentáře, které nejsou vulgární, rasistické a nikoho sprostě neurážejí- nemažu. není důvod ;-)

kanashi řekl(a)...

Martiny měly zřejmě osudový víkend - taky jsem dostala angínu v sobotu :( (já teda od podzima už čtvrtou). Tak pozdravujte jmenovkyni marodku ať se rychle uzdraví! A Vám pevné nervy s domácí školou - z toho bude určitě námět na článek, že? :)

Lucka řekl(a)...

Včera jsem si na vás vzpoměla, když jsem na pohotovosti platila 90 kč poplatek.

Štestí jsme měli taky. Stejná paní doktorka, jako posledně, kdy si K. v nemocnici nechali.

Nějak je těch bacilů moc...

KLobouk dolů před domácí školou. Marodí naštěstí ta školou nepovinná.

Ta starší je raději strachy zdravá :))

Willisuům zdar!

L.