Akční víkend


25.7.2009 - 310.den z 365

Ač je sobota, budík ráno zvonil v už 7 hodin.
Čekali jsme totiž návštěvu- naše známé z MB, s nimiž jsme strávili minulý pátek pochodováním po Českém ráji.
Tentokrát se vypravili oni za námi, aby okusili život velkoměsta! :-))
Dopoledne šly děti do kina. Na 3.díl Doby ledové. Vybraly si 3D verzi, že to je "super"- pravili znalecky puboši. Martina šla do kina poprvé. Těšila se moc. Vzala si korále, velké náušnice a kabelku, do které si samým těšením nedala nic. ;-)
Na fotce jsem zachytila pohled, který asi všechny děti milují- díváme se do krabice s popcornem.

Nemám vlivy Ameriky ráda, ale některým se zkrátka nejsem schopna ubránit. Na Vánoce rozhodně nevpustím domů Santa Clause- vadí mi i jako výzdoba na vánočních papírech, ubrouscích a už vůbec nepochopím, jak si ho někdo může pověsit jako figurínu šplhající s pytelm dárků po římse bakonu...
Pití coca coly naštestí ani jedno z mých dětí nepodlehlo. Možná proto, že ji domů vůbec nekupujeme /leda pro návštěvy z venkova ;-) - ony už vědí... /
Ale pojídání popcornu při sledování filmu v kině jsem zabránit nedokázala :-(( Majda pokaždé žebroní alespoň o malou krabici předraženého a přesoleného popcornu. Pravidelně v ní polovina zbyde k vyhození... ale doba si to žádá...
Snažila jsem se vznášet i různé argumenty- jakože to není zdravé a že my jsme do kina nesměli ani s pitím, natož pak s takovým drobením, které se po skončení filmu válí všude po zemi... ale suše mi odvětila, že pochybuje, že za mého "mlada" vůbec kina existovala... spratek světové úrovně je ta moje holčička!

Zatímco si dětičky užívaly kino v TESCU, tatínkové se vrhli někam za technickými vymoženostmi a my šly okouknout výhodné ceny v C&A.
Po obědě v číně se pánská sekce vydala na fotbal. Hrála Slavie vs. MB, tak to se nám hodilo velice ;-)


Holčičky zůstaly doma a věnovaly se zpěvu a tanci. Adélka všechny tyto činnosti provozuje "profesionálně", tak předváděla i břišní tance. Martina samozřejmě mohla oči nechat na jejím orientálním kostýmu a hned si ho musela vyzkoušet:
Tady zkouší "hodit bokem", aby cinkaly penízky - nešlo to bez pořádně zaťatých zubů :-)) Byla to legrace.




Příjemná návštěva se protáhla do pozdních hodin večerních...

...a mně tu po nich zbyly dvě přepravky meruněk, takže mám o kulturní vyžití postaráno i zítra :-(


8 komentářů:

Andrea řekl(a)...

S těmi puboši...je to trefné, jsou to spratci!!!!:-) Ale kina existovala, Markét, já si tedy pamatuju, že jsem asi dvakrát byla:-)Jinak martinka je celá ty, fakt:-)

Gabro řekl(a)...

Všemu se holt vyvarovat nedá... Popcorn si vždy dávám v kině s chutí i já :-))). Ale je fakt, že už si nepamatuji, kdy naposledy jsem v kině byla :-D.

Ale co jsem chtěla napsat! Normálně se mi na dnešek zdálo o tom, jak jsem ti hlídala obě holky :-). A dala jsem jim ke svačině banány! To ti byl tak živý sen! :-))) Škoda, že jsem musela pak vstávat. Kája hlásila, že má Benjie klíště a musím ho okamžitě vyndat... :-)))

wlcice řekl(a)...

Gabro, jsem tu od toho, abych plnila tvé sny!! :-)) Kdy je mohu dovézt? banány jedí obě ;-)

Anonymní řekl(a)...

Já do kina za mlada taky chodila.A bylo!!!Asi ještě víc ,než dnes.Nechceš někomu půjčit i moje děti???Díky za inzerci..Marcela

Anonymní řekl(a)...

Dneska je mi extra mizerně - a tak jen telegraficky - děkuju za léčivé denodenní fejetonky, mám je moc ráda.
Vyhodili nás z Vojtova oblíbeného zverimexu,že tam vozíčkáři nesmějí, protože plaší zvěř. Potřebovala bych frťana a boxovací pytel :-((((
Ahoj, Jana Zaj.

Jitka Neradová řekl(a)...

I já potvrzuji existenci kin v minulém století.A vskutku jich bylo dost.:-)Jitka

Katerina řekl(a)...

A jak to dopadlo s kosatkem...?

wlcice řekl(a)...

Kosatko prolezlo skrz plot k sousedům do zahrady za bráchou a sousedka je někam přestěhovala, aby se na ně nedostali jejich psi. Ani máma kosice už tu nevartuje. Tak doufám, že jsou OK!