Divadlo na letní scéně


12.7.2009 -297.den z 365

S ohledem na Martinčiny zdravotní problémy jsme se rozhodli urvat, co se dá- co když pro ni pojedeme- a vyrazli jsme hned v neděli večer do terénu. Slupli jsme výbornou večeři U Rodra a vydali se na Hrad, kde má svoji letní scénu divadlo Ungelt. Díky letošnímu rozmarnému počasí neměli vyprodáno, a tak jsme celkem bez problémů a jakýchkoli rezervací získali lístky do 13.řady, což bylo úplně ideální.
Letní scéna se nachází v působivém prostředí Hradčan, je vybudována ze dřeva a o diváka je pěkně postaráno: u vchodu vyfasujete podsedák a za vratnou zálohu si můžete půjčit i deku, můžete si zakoupit občerstvení a dokonce jej i v hledišti konzumovat.

Pro vozíčkáře je vstup zdarma, mají vyhrazená místa z boku- viz foto ;-)

Hrála se hra u nás nepříliš známého autora Keitha Waterhause "Jeffreymu je šoufl".
Je to komedie, kde se nešetří drsnými výrazy, a tak se asi nebude líbit každému.

Hlavní roli Jefferyho Bernarda ztvárnil velmi zdařile Oldřich Kaiser. Jeffery je londýnský novinář, který díky nadměrné konzumaci alkoholu usnul na WC v hospodě, kde ho majitel omylem zamkl. Jeffery se probere a pak za pomoci láhve vodky začne rekapitulovat svůj život.
Text je založen na anekdotách a je prosycen velkým množstvím drobných příběhů.

Všechny ženské postavy hrála Kaiserova dcera Karolína. Děti slavných herců to nemívají snadné, pokud se chtějí i ony samy prosadit ve stejném oboru jako jejich rodiče. Pojetí ženských rolí mi připadalo velmi jednotvárné, a tak nevím, jestli Karolíně k roli pomohl talent nebo spíš slavné příjmení...

Hra rozhodně není vhodná pro ty, kdo nesnášejí opilce, alkohol a opravdu jadrné vyjadřování.

Představení mělo nečekanou vsuvku- zhruba půl hodiny po začátku tam zkolabovala nějaká divačka o dvě řady před námi, její dcera začala šíleně vřískat a nebyla schopná jí vůbec pomoci. Takže asi 7lidí hned volalo 155, ti po telefonu řídili instrukcemi 1.pomoc a přijeli, paní odvezli a Kaiser zprvu vůbec nechápal, co se děje- on tam totiž během hraní tak různě povykoval do hlediště a tu a tam i navazoval kontakty- tak tohle ho dostalo. Po akci vůbec nevěděl, kde skončil ;-) naštěstí to dobře dopadlo, paní se probrala a do sanity už došla po svých. To jsou věci...

Po skončení představení jsme se vydali ještě na vycházku noční Prahou. Tak jen dvě ilustrační fotky, jak krásná je Praha v letní noci :-)



1 komentář:

Andrea řekl(a)...

Jednou jsem tam taky na něco byla, tuším že s víznerem amně se to líbilo moc..teď mám moc dětí a málo času apeněz na kulturu..doufám, že se to zase zlepší:-)