Jedeme kolem Afriky!

5.7.2009 - 290.den z 365

Na tento týden se celý rok těším. Na pobyt jezdí rodiny s postiženými dětmi a jejich zdravými sourozenci s tím, že zdravotně znevýhodněné dítě má k ruce asistenta, který se o něj má postarat tak, aby i rodiče mohli odpočívat a věnovat se aktivitám, na které třeba během roku nemají čas. Obvykle bývá program pro děti a letos bylo důkladně připraveno i vyžití pro rodiče.

Jednotlivé rodiny se na týden staly týmy, které plní úkoly, mají svou loďku a obeplouvají Afriku.
Mapu Afriky naše šikovné výtvarnice vyrobily takto:

Ještě letemsvětem pohled na program dne:

Jídelna byla rovněž vyzdobena v africkém stylu: u stropu se houpaly dvě papírové opice, boční stěny zdobily papírové palmy v životní velikosti ;-)

Rodiče se ve volném čase mohli věnovat různým ručním pracím- malovaly se tašky, vyráběly se šperky z FIMA, gelové svíčky... co kdo chtěl.
Lenka třeba chtěla tašku. Tak si vybrala obrázek, a pak už jen říkala, jak to chce :-)) kdo umí, umí... a Iveta je opravdu moc šikovná, byla by škoda toho nevyužít ;-)




Obdivovala jsem ty asistentky, které program připravily. Měly vše do detailu zmáknuté, stačily ještě asistovat docela náročnému klientovi- takže přes den naběhaly i několik mil a do toho vyráběly, organizovaly... a ještě se stihly mile usmívat!

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Chceš tím naznačit, že jsem náročný klient???

wlcice řekl(a)...

:-)) ten nejnáročnější, Lenko :-))