Pomáhejme si ;-)


20.7.2009 - 305.den z 365

Už včera jsem si říkala, že ty moje cácory pobyly doma den, mají vypráno- a mohly by zas někam odjet. Neustále hašteření a dohadování se a 100x denně hysterickou fistulí volané: "Mamíííí, ona mi.... " Jsou dny, kdy bych je přetrhla na 2kusy, nebo je dala náhodnému kolemjdoucímu bez nároku na jakoukoli odměnu...

Ale pak jsou i chvíle, kdy jsou spolu a myslí si, že je nikdo nevidí a chovají se k sobě ukázkově! Tohle je foceno z balkonu, takže fotka není kdovíjaká... sbírala jsem prádlo a když se mi naskytla scéna- "Dej mi napít...", tak jsem to musela zdokumentovat :-)



Martinka dostala do vínku zdraví- na rozdíl od Majdy. A taky ve svém útlém věku velmi rychle pochopila, že Majdě se musí pomáhat. Nejprve začala podávat věci, teď už zvládá i drobnou obsluhu :-)

Pravda- když se na dovolené chopila toho, že bude Majdu krmit, tak to Majda málem nepřežila. Mají každá totiž jiný vztah k jídlu. Martina má potřebu sníst všechno hned a rychle.
Majda nejí. ta jídlo pitvá. Všechno přehrabuje, přežvykuje, až je to studené a podle mého i nejedlé ;-)
Martina se na ni nemohla dívat, vzala lžíci a cpala jí to horemdolem. Majda nestíhala, ječela a já když přišla, válela jsem se smíchy... no ale vysvobodila jsme ji ze zajetí krmiče.

Majda umí udělovat přesné pokyny (frekvence bývá často dost vysoká :-) ) , a tak si nadiriguje, kde co má a jak si to přeje- a Martina v roli asistenta jen skáče.

Nutno podotknout, že na to musí být nálada a vůbec je vyžadována zvláštní konstalace hvězd :-) , ale je hezké to vidět a vědět, že to OBČAS funguje!!

7 komentářů:

Gabro řekl(a)...

Chtěla jsem ještě dnes stihnout popřát Majde k svátku, ale už je pár minut po půlnoci! No, snad to nevadí a dodatečně i Martince k svátku! Holky jedny šikovný. Bez nich byste se nudili!!! :-)

Takže všechno nejlepší oboum MM!!!

Anonymní řekl(a)...

Ano, přesně takhle to funguje u nás, naše Majda sice není na vozíku, ale svůj handicap taky umí "využít" a zvýšeným tonem ráda udává pokyny, co se kolem ní má jak dít. Na to ovšem máme my ostatní náladu málokdy, takže vzájemné bitky jsou na denní pořádku. Olga

Andrea řekl(a)...

Vím, že je to drsný...ale Martinka už teď ví o mnoho víc než dost z nás, kteří takové starosti nemají. Pro vývoj osobnosti jí to může být jen ku prospěchu..i když samo bych vám všem moc přála, aby se u vás na zahradě hašteřily dvě zdravé cácorky..tak ať je toho hádání co nejmíň:-)

To u nás už padají i drsnější výrazy, kdyžse do toho ti dva starší pustí.

JaninkaD řekl(a)...

To je kouzelné!

Anonymní řekl(a)...

Jsou to berušky ... vidím to i u nás, už i ten malej rok a půl starej prďola ví, že pomáhat se musí, má a může. Nicméně Klárčin ječák dožadující se leckdy něčeho několikrát za sebou, aby to bylo vzápětí změněno - tak tam pořád hledám tu hranici, kdy to je ještě legitimní a kdy si prostě vymýšlí ;) Aby prostě tu naši i sourozeneckou pomoc potvůrka nezneužívala, víme ;)

Diny

wlcice řekl(a)...

Ano, hranice,kdy ještě potřebuje pomoci, nebo UŽ jen otravuje, ta se těžko pozná... :-( Martinka je moc trpělivá a má tendence pomáhat všem- i ve školce, což nevím, jestli není do života tak trochu nebezpečné...

Anonymní řekl(a)...

Fakt mi ty Tvoje cácorky chybí!Jana