Motýlí orgie


21.7.2009 - 306.den z 365

Co se to letos děje? Tolik motýlích křídel jsem pohromadě snad nikdy neviděla. Motýlům se evidentně daří. Ráno jsem musela k zubaři :-( A na chodníku jsem vyloženě kličkovala mezi motýly. Nerušeně seděli a rozkládali a skládali křídla a pochutnávali si na spadaném ovoci.

Po 40minutovém kroucení se v zubařském křesle jsem se vypotácela ven.

Vytáhla foťák a začala jsem ty krasavce digitalizovat. Bylo z čeho vybírat. Ani po roce jsem nebyla schopna nastudovat návod k foťáku.
Nesnáším návody ;-) Nudné čtení, člověk tam nenajde vlídného slova, jen samé poučky, varování a výhružky, co bude, když nebudeš- ty ty ty! Tak jsem začala štelovat páčky a čudlíky podle svého uvážení s tím, že jdu fotit makro :-)
Za marko považuju to, že je vidět detaily- v tomto případě rozvinutý sosák a taky chlupy na zádech motýla :-)) /odborníkům už jistě vstaly vlasy hrůzou ;-)/

Tak a tady pasu hejno baboček bodlákových- to je úlovek! No, člověk si musí odmyslet to šílené pozadí... můj foťák by si asi zasloužil majitele na úrovni, musí mu být hrozně, když to takhle mrskám :-)



Cesta domů mi trvale poněkud déle. Wlk už si myslel, že pan dr. operuje :-))
Tak doufám, že zub nebude zlobit, za měsíc jdu na další kolo :-(

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Dobré jitro Wlčice.
Ti motýli tam byly asi pro tvé potěšení :-).Doufám,že zub tě už nebude zlobit.Michaela

Gabro řekl(a)...

Dnes jsem objednala také celou rodinu k zubaři. Doufám, že opět projdu bez úhony (ale už se pomalu začínám bát - po dvou dětech ani jedna plomba). Aleš, ten si zase "užije" a Kája také říká, že jí bolí zoubek :-(. I Kikča zkušebně otevře pusinku.

Jinak díky tvému blogu alespoň vím, jakého jsem to před týdnem fotila motýla :-). A koukám, že milují tento "keř". Na tom mém jich také byly desítky! Byla to nádhera. A tvé "makro" je také parádní!

Andrea řekl(a)...

J00. markét, paráda..já makro ještě nějak neumím..zasloužila bych si nový foťák asi..ale až po mateřský:-)

Andrea řekl(a)...

A zjistila jsem že ho mám minulouá neděli taky v blogu..toho babočku..já mu tedy říkám jenerál:-)Ale dám se poučit. jen tu fotku takhle pěknou neudělám...:-(((jak říkám, to ujrčitě nebudou ruce, ale fotografický přístroj. zubům jen vše dobré..vím o tom lecoc letos:-(

wlcice řekl(a)...

Motýla jsem si našla v atlasu, protože jsme mu taky říkali všelijak :-) jen ne správně ;-)
No a zuby.... nikdy nic- a teď všechno... návštěvy u zubaře jsou dražší než véča v luxusním podniku- ani si člověk tak nepošmákne :-)Tak snad to alespoň bude nafurt!