Slunečnice pro Majdu


22.7.2009 - 307.den z 365

Slunečnice je pro Majdu k svátku!




Už když chodila do školky, byla značně rozladěná ze jména, které jsme jí vybrali. A že jsme tak činili s láskou a svědomitě! Vždyť to bylo naše první miminko;-)
Skloňovali jsme jeho zdrobněliny ve všech pádech a pochvalovali jsme si, jak je to hezké říkat holčičce "Madlenko"- a až bude slečna, bude "Majda" a jméno s ní hezky poroste. A nebude ho mít každá druhá holčička...
Jenže! Naše madam měla jiný vkus a svoji hlavu, kterou si vždycky dokázala prosadit své. Rozkázala, abychom jí říkali "Verunko". Takže došlo ke sporu a Majda se tehdy rozzuřila a se slzami jak hrachy bědovala (zapasala jsem si to, takže to vím přesně ;-) )
"To jste nevěděli, že jsem vždycky chtěla být Verunkou?! To jste mi dali takový jméno, který nikdo nechce???"

Ujistila jsem toho tvrdohlavce, že v dospělosti si za pár stovek může nechat jméno změnit a může si říkat, jak bude chtít. Teď ale že zůstane Magdalénou, ať se jí to líbí nebo ne!

Dneska už protesty nevznáší. Oslovujeme ji ponejvíce "Majdo"- a když je nesnesitelná, tak i "Madleno". Zatím se jí nestalo, že by ve třídě měla jmenovkyni, tak snad pochopila, že jsme jí to jméno opravdu nedali "za trest" :-))

Takže, Majdo, všechno nejlepší k dnešnímu svátku!
Ať jsi jakžtakž zdravá a hlavně spokojená! ;-)



6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Majdalenko, posíláme od nás také aspoň virtuální slunečnici a víš co ti přejeme nejvíc, viď ... tak to a ještě kopu všeho dalšího, lásky, prima kamarádů a tak:)

Diny a rodina

Andrea řekl(a)...

:-))))Je to moc krásný jméno..já si vždycky vzpomenu na tu písničku ofd kubišový...jak se tam zpívá.."není svatá, je jen žena, proto hřeší Magdaléna" ..mám kubišku ráda atahle se mi moc líbí zrovna. takže majdo, všechno nejlepší!!!!

wlcice řekl(a)...

Tak Kubišovou miluju, její koncerty -to je zážitek, ale tentokrát to nebyla tahle písnička, co mě inspirovalo k výběru jména :-) Mám ho z knížky Radka Johna :-)

Daniela řekl(a)...

Majdě taky přeji vše nejlepší. Jméno se mi taky líbi, má hodně podob. D.

thora řekl(a)...

Congratulations, dear Magdalena!

Anonymní řekl(a)...

Občas sem nahlížím a nedá mi to. Madlenko, všechno nej dodatečně k svátku, hlavně zdravíčko. Taky máme doma Magdalenku, ještě čerstvoučkou - 8 týdnů. Taky jsme jí vybírali jméno s láskou, snad se jí bude líbit až z toho bude mít rozum. Ale člověk se nezavděčí, také jsem si přála jiné jméno, ale už jsem z toho vyrostla.
Romča a drakoušci