Hračky v Minoru

9.1.2011

Muzikálový příběh "Hračky", který jsme s Martinkou navštívily v krásném divadélku Minor, rozhodně není podívanou určenou jen pro dětskému  publiku.


V divadle je velmi útulno. Vše je barevné, přizpůsobené dětem ...

V příběhu vystupují oživlé hračky a parta čtyř dětí- zvídavá a moudrá holčička Máša; ostýchavý astamatik Leonard, drsně se tvářící obtloustlá dívenka s výstižnou přezdívkou "Rudá bestie" a přechytralý a zkoumavý Péťa, v jehož dětském pokoji se děj odehrává.
Vybavení pokoje je naddimenzované- obrovské dveře, obr bedna na hračky, dospěláci na chůdách, aby rozdíly mezi světem dětí a dospělých vynikly hned  na první pohled.

Já bych hodnotila pojetí hry jako poněkud svérázné ;-)- jsou v něm parodovány všechny jevy, které současné děti provázejí životem: útočné reklamy, nevkusné a kýčovité hračky (barbíny, koníci s vlásky...), paní na hlídání, uspěchaní rodiče s mobilem u ucha ... prostě takový ten současný konzumní způsob života :-(

Když do děje vstoupí Mimozemšťan, začnou se dít neobyčejná kouzla: děti začnou nahlas mluvit o svých pocitech, barbíny začnou stárnout (to je scéna, u níž smíchy slzí zejména dospělí :-) )...

Pestrobarevná a veselá podívaná spolehlivě pobaví děti (spíš až ty školou povinné)  i dospělé. Martince se představení moc líbilo a pravila, že půjde s Majdou ještě jednou :-)

1 komentář:

Andrea řekl(a)...

Tak počkáme až na to budeme mít věk:-)