Vepřové hody a Jelení loje

29.1.2011

Na sobotu se mi zase neplánovaně sešlo několik akcí a já si nemohla vybrat, kterou oželím, takže jsem nakonec absolvovala obě.
Ráno jsem vyrazila na venkov na zabíjačku. Kdo to někdy zažil ví, co to obnáší- krom spousty práce a operací, které těm, co kupují maso výhradně porcované na tácku v hypermarketech, mohou připadat velmi kruté;  pak taky spoustu veselí a díky mrazu i zvýšenou konzumaci teplých rumem provoněných nápojů.

Řezník Vašek, to je profík. Pašíka skolik jednou ranou, a pak už nastal koncert pro jeho šikovné ruce.

Nezbytné hromady česneku...

Vitamín C v podobě zelí se servíroval v dostatečném množství- měrná jednotka = jeden kbelík :-)


Nechyběl ani  vitamín B...

Pracovat museli i mlaďoši, kteří povětšinou práci považují za ztrátu času. Tak si míchání krátili posloucháním MP3 ;-) ...jojo, to za našich mladých let... :-))

A konečně byl ovar!

A nastalo nekonečné špejlování jitrnic- ještěže mají jen dva konce ;-)


Celý den se samozřejmě žertovalo, odpoledne už i na kytaru hrálo...  jenže já musela v 6hodin domů, protože jsme s Wlkem měli domluvený koncert. Vyrazili jsme na Jelení loje. Zajímavé seskupení pěti krásně zpívajících dívek a jednoho mladíka Jelínka :-)


Koncert se konal v kavárně  maličkého divadla Na Prádle a byl zahájen projekcí nového klipu jejich   nejznámější písničky "Lollipop"   ....  a velice se vydařil :-))  Všechny zpěvačky jsou totiž neuvěřitelně upovídané, takže z přeplněné kavárny se ozývaly výbuchy smíchu proložené hlasitým potleskem.
K poslechu mohu doporučit! ;-)

Den se vydařil a mohu jej zodpovědně prohlásit za plně prožitý :-))

11 komentářů:

Jitka Neradová řekl(a)...

Krásný den. Mě by tedy zaujal víc ten koncert než zabíjačka, z dětství mám k tomuto aktu trochu negativní vztah- musela jsem míchat krví a to mě dodnes lehce deptá. Ale popsala jsi ji dokonale:-)

Danka a Jaro řekl(a)...

My sme tiež boli v sobotu na zabíjačke :-) Ja som teda robila len dozor nad vlastnými deťmi, ale počasie bolo skvelé a pracujúcim sa darilo. Takže máme aj nejaké čerstvé špecialitky v špajzi.

Gabro řekl(a)...

Jeee, dala bych si ovárek...

Blanka řekl(a)...

Jak já ty zabíjačky nesnášela !

Danka a Jaro řekl(a)...

Musím sa priznať, že ja zabíjačku tiež nemám rada, ale decká sú tak nadšené, že som kvôli nim išla ... "Prasiatko sme okúpali, zavesili, usušili, pokrájali a teraz budeme mať z neho mäsko"- ich vnímanie je proste úplne iné ako to naše :-)
A zasa tlačenku si dám veľmi rada.

Ipsilonka řekl(a)...

Tak jsem si právě prošla zabíjačkou - úplně jako bych tam byla:-)

pisarka řekl(a)...

No jo, wlci, když na to přijde a najdou čas, si umí báječně užít. A my jdem v sobotu taky...teda na zabíjačku, koncert bude jindy :-)

Marianna řekl(a)...

Ta mi teď v hlavě taky zní, jen z trošku jiného důvodu: http://www.youtube.com/watch?v=hIN-6IhvlRo :-D

Aranel řekl(a)...

Víkend na prasknutí :o)

Andrea řekl(a)...

taky zabijačky nemusím, dětství ni je dokonale otrávilo..ale ten zbytek by šel:-)))

Lucka345 řekl(a)...

Doufám, že jste čuníka řádně zapili, To se musí! :-) Fotky se povedly. Ja vidím, čtenářstvo se dělí na zabijačkové a nezabijačkové. U nás je to tradice a užíváme si ji. Takže já jsem zabijačková. :-)