BIO OKO

12.8.2011

Zorganizovala jsem Wlkovi kulturu ;-) Nebyli jsme v kině tak dlouho, že si vlastně ani nevzpomenu, kdy naposledy. Faktem je, že se tam nehrnu. Dát 159Kč za lístek a zhlédnout 20minut reklam  s ohlušujícími zvukovými efekty, pak sledovat film za vydatného chroupání popcornistů ... už mě neláká. Ale zase vím, že jsou filmy, které je lepší vidět ve společnosti- je fajn vnímat reakce diváků.

V některých kinech právě probíhá akce "Pražské filmové léto".

Jedním z kin, kde se promítá, je starodávné kino s poetickým názvem "Bio OKO".
My starší víme, že dříve se kinu říkalo "biograf", a tak taky víme, že bio OKO je zkrátka kino. Jenže některá slova postupem doby nabyla jiných významů- a na ty původní se skoro zapomnělo... proto Majda byla přesvědčena, že jdeme na něco "zdravého" - BIO má totiž spojeno výhradně se superzdravou výživou :-))

V rámci festivalu reklamy zvou diváky do kina "za 30" - jo, vážně tím myslí 30korun! :-)

Bio OKO nabízí posezení v klasických desítky let starých sedačkách - rázem jsem se ocitla v době svých studentských let :-)) - no ale! -  můžete si vybrat i alternativní posezení v sedacím vaku, v plážových lehátkách a nebo ve speciálně upraveném trabantu :-)

Vybrali jsme si  americký životopisný film o zakladateli Facebooku  "The Social Network". Mně se film líbil moc- a to musím podotknout, že nejsem standardním, ani náruživým uživatelem FB.

Kniha tváří si mě nezískala. Profil tam sice mám, ale víceméně jen proto, že některé lidi už jinde těžko doběhnouti lze. Status mám nevyplněný :-) a rozhodně nemám potřebu své přátele a přátele svých přátel informovat o tom, co v tento moment právě dělám a jak se cítím, ani fotky tu nevystavuji.

Každopádně film je zajímavý- je o lidech, o vztazích, o přátelství- touze po penězích... o tom, že na jednoho schopného člověka se vždycky nalepí i desítky jinak schopných, o tom, že člověk s milionovými zisky nemusí být vždycky úplně šťastný. Dialogy jsou svižné až tak, že jsem tedy americkou angličtinu vážně nestíhala- ono i číst titulky bylo tak trochu o závod ;-).
Dobrá hudba k tomu... no asi bych měla zajít ještě jednou, protože to byla opravdu dvouhodinová smršť- informací, vtipů, dialogů...

V kině neběžely otravné reklamy, ale pár upoutávek přecejen být muselo.
Mě tedy naprosto dostal spot týkající se dnešního Prague PRIDE 2011.

Jo a kino je přístupné i pro vozíčkáře- má plošinu i WC :-)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

To je skvely...kde to je? Vecer pritahne Steve, chci ho vzit do Lidic.. i na Lidice... jeste to hrajou u nas na Cernaku :)....Andrea Lack

Jitka Neradová řekl(a)...

Jo bio je fajn, v podobě kina určitě:-) A málem jsme se tam potkali, ale nakonec zvítězila lenora a tak jsem sociální sítě odložila na neurčito. Ale ještě je tam plno lákade.

Lucka řekl(a)...

já ta "stará" kina mám ráda, nikdo si tam nedovolí rušit popkornem :D

kristina-jemima řekl(a)...

neee vy jste byli v BIO OKO? Ja bydlim na te same ulici, kousicek. Skodaaa! I kdyz teda jsem ted zrovna nemocna, tak jsem byla stejne zalezla doma. Az priste pujdete, dejte vedet :) Jemima-Kristi

Andrea řekl(a)...

my chodili s dědou jedině do biografu..jibak kini neříkal:-) mně FB nevadí, ale taky přátele neinformuju, na to jsem velká:-)