Na tábor!

19.8.2011

Podařil se mi husarský kousek- tedy hned několik kousků ;-)

Udala jsem děti na tábor! Obě!! A ve stejném termínu!!

Obě mají premiéru- Martinka proto, že je malá a Majda proto, že na běžný tábor sama nemůže...

S Martinkou problém nebyl, nemá totiž žádné speciální požadavky. Jela na tábor pořádaný DDM, kam chodí na kreslení, takže znala i vedoucí a některé děti a těšila se moc. Ona je na tohle dobrá- pro všechno se nadchne, těší se, hned začne vymýšlet, co kde bude dělat...

Mně se líbil nápad, že seznam požadovaných věcí jsme dostali hned ve dvou verzích: psaný- pro rodiče- a obrázkový, aby i děti pomáhaly s balením :-)


Tábor pro Majdu zorganizovala parta skvělých nadšenců, kteří se rozhodli pro děti s tímto onemocněním něco dělat. V rámci projektu "Učíme se zvládat SMA!" pořádají různé vzdělávací semináře, zábavné programy pro děti... a tak na tento týden Majda odjela.

Má zajištěnou asistenci a vše potřebné - bez nadstandardních příplatků. Výborné je to, žeodjely ve stejném  termínu- každá je sice jinde, ale alespoŇ si od sebe odpočinou :-) ... ehm, zapomněli jsme Majdin tábor zaplatit! Tak jsme se na tu vzácnou chvíli těšili, že jaksi nikdo nezadal příkaz, takže nám hlavní vedoucí volala 2dny před nástupem, jak to s námi vypadá... no trapas! ještěže jsou tolerantní...

Apak jsme zmotali kdo kdy odjíždí a přijíždí... Majda měla nástup už v pátek, zatímco Martina v sobotu... no prostě co se týká zmatků, je na nás 100% spolehnutí :-)

Majda byla z balení trochu rozpačitá :-) Tohle na seznamu nebylo!!!


Zdárně jsme holčičky vypravili a laškovali s myšlenkou, že předěláme obývák- pěkně od podlahy :-) No ale... asi z toho nic nebude ;-) Kolikrát do roka se nám naskytne status "bez závazku" ...

Tak jsem zvědavá, jak dlouho tam vydrží! majdě jsme dali podmínku: alespoŇ do středy! :-)) (známe svoje lidi, že?)

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tak si s Wlkem užívejte soukromí.Holky si vybraly i hezké počasí.Pavla

Janah -Švédské listy řekl(a)...

Tady už šly děti do školy, a začíná podzim :-(

BTW. Moc se mi líbilo, jak si hlodavců využila pro svoje zdokonalení, asi se budu muset taky po nějakých poohlédnout, moje švédština se teď nějak zasekla .-)

www.signoraa.blog.cz řekl(a)...

Znám z doby již dávno minulé, jaké to bylo štěstí, když obě děti odjely a my si mohli vychutnávat vzácné okamžiky. Vzpomínám, jak jsme jednou v jejich nepřítomnosti přestavovali kuchyň. Pak jsme pro ně jeli a po návratu nás čekalo nemilé překvapení, protože obkladačky, které můj muž pracně nalepil, spadly. Děti tehdy koukaly a v očích měly otázku - co jste tu rodičové vyváděli?
Dnes už jsou dospělé a my si naopak vychutnáváme, když hlídáme vnučky. Veškerá práce jde stranou (ta počká) a užíváme si ty radostné okamžiky, při kterých mám pocit, že mládnu. :-)

Andrea řekl(a)...

no tak užívejte!

Lucka řekl(a)...

tomu říkám časování.
Žádné přestavby, jen si to užijte!!

Tobinek nemá chybu, on chtěl taky na výlet :))

JitkaI řekl(a)...

A odjela Martinka s Tobinem? :-)
Obrázkový seznam je zajímavý nápad.Holkám přeju,aby si tábory užily a vy dva volno taky.A celý týden,ne jen do středy!

JaninkaD řekl(a)...

GRATULUJU!!! Pořádně si užijte bezdětný týden. A přeju ať holčičky vydrží až do konce a hlavně ať se jim tam moooooc líbí!