Ahoj z Korfu!

18.-19.6.2012

ahoj z Korfu!

v pondělí večer jsme po zdlouhavém letu s mezipřistáním v Kalamatě přistáli na jedné z nejkraších přistávacích drah - na ostrově Korfu. Pilot to s námi pěkně krouhal, opravdu jsme  si některé vrcholy řeckých hor mohli prohlédnout hodně zblízka. Hned se mi vybavil můj první pokus řídit letadlo- na trenažéru. Moje letadlo tehdy skončilo přímým nárazem do jednoho takového pohoří a chvíli před tím, než se rozlomilo na dva kusy, jsem ze své pilotní kabiny viděla hodně podobné obrázky ;-) ... Byla jsem opravdu unavená po tom několikatýdenním maratonu s minimem spánku, takže se mi podařilo  obtisknout si servírovací stolek na čelo. Rušilo mě jen zaléhání uší- to je vždycky děs. Sice jsem slupla nějakou piluli od paní dr. z ORL, ale stejně... nějsem létavý typ ;-) Byla jsem ráda, že jsme dosedli na zem.

Po vystoupení z letadla nás i ve večerních hodinách ovanul horký vzduch.
Řekové klasika -usměvaví, nespěchající- mám je ráda, alespon mě zpomalí
Vyfasovali jsme mikropokoj s balkonem a výhledem na moře! Dost dlouho jsme vymýšleli, kam co dáme, abychom zachovali uličku na balkon a nemuseli tábořit i na chodbě. :-) Povedlo se.

Martina jásala ze všeho- i z malých hotelových mejdlíček v koupelně. Nejvíc nadšená byla z hotelového bazénu- tam se ale večer už koupat nesmí. Tak  mě ještě ten večer po večeři  vytáhla do moře- je to platicí turista, ani den nazmar-takže jsme z vody vyjejzaly v 9hodin, to už se nekoupou ani Rusáci... a že jich tu je a  zvyklosti mají podivné! Nechci být xenofob a rasista, ale čeho je moc, toho je příliš. Vážně otravní. Možná mě otravuje i to, že jim člověk- i poletech neaktivníhoužívání ruštiny- rozumí. Cítím to taknějak jako Svěrák v Koljovi. ;-)

Moře je všude v Řecku průzračné a mnohoodstíněně modré. Tady je navíc ještě mělké- takže před plaváním absolvuji sea-walking ;-), než dojdu někam, kde mi voda není po kolena. Pro Martinu ovšem ideální.
 Touží po výletu na šlapadle. Mám obavy, abychom při našem umu nepřistáli v sousední Albánii...

Hotel je OK.  Jídla dosti, je z čeho vybírat, ale přes den jsou teploty kolem 36°ve stínu, takže se sjíždíme hlavně na vodě bez bublin ;-)

Máme objednané auto, tak hodláme ostrov probrázdit podle knížky Ostrovanky  "KORFU bez průvodce" (vydařený kousek! :-))

Snad budou časem i fotky... až pochopím systém svého provizorního PC zařízení. ;-)
 

10 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

V jakém jste letovisku? Mmch, na Korfu mají za celkem slušné ceny pronájem motorových člunů na celý den. V létě jsme to se dvěma čerstvými prvňáčky absolvovali a byli nadšení - nechali jsme je i řídit:-)

Aranel na cestě.... řekl(a)...

Já chi takýýýý :o)..tak užívej Shirley :oD

Lucka řekl(a)...

mě by stačilo "čichat" ten vzduch :)

na fotky se moc těším, tyto krajiny jsou mi neznáme..

Roryska řekl(a)...

To zní jako dovolená :-), tak si to hezky užívejte... Na šlapadla určitě vyražte (pro jistotu vezměte pasy ;-)), konec konců i objevování Albánie může být fajn ;-).

Petruna řekl(a)...

Užijte si dovolenou, na Korfu je moc krásně..

ivy řekl(a)...

Zdravím Wlky na Korfu a už se těším na líčení dovolenkových zážitků :-)Předpokládám, že zastíníte i mého oblíbeného Geralda Durella ( Moje rodina a jiná zvířena) :-)

Marci řekl(a)...

Pasy si neberte,náhodou se namočíte a pak vás nepustí zpět.:)
Tak si užívejte....

Blanka řekl(a)...

Závidím vám sluníčko a moře a přeju, samozřejmě.

wlcice řekl(a)...

RE na vše napsané:

1/ jsme v letovisku Moraitika
2/ Shirley nemohla vybrat líp
3/ vzduch je horký i kolem půlnoci (29°a pod. cifry)
4/ano,Albánie je jistě nabídkou mnoha dobrodružství,nicméně od hrůzy ze šlapadla mě to neosvobozuje
5/ Durell si taky uměl vybrat- další krásný ostrov objeven! ;-)
6/ díky všem za přání krásné dovolené

Andrea řekl(a)...

jsem taky xenofob arasista..od té doby co ve školce mluvím česky už jen já! Užijte si to!