Bumerang

21.6.2012

Občas se člověku něco vrátí jako bumerang. Některé bumerangy raní, jiné donutí zastydět se... já mám ráda ty, které se vracejí ne proto, aby mi ublížily, ale aby mě donutily k zamyšlení  nebo aby potěšily tím, že letí z dobrého směru. Jeden takový tu přistál zrovna dneska. Mrskla ho po mně Martina.

Vyslechla nějaký hovor, který nebyl přímo určen jejím uším. Nebylo to nic závažného, jen jsem s Wlkem opakovaně probírala jednu "pracovní záležitost". Kolega se mi   jevil jako natvrdlý, což jsem taky odprezentovala na příkladech, že mi pošle dva maily během jedné hodiny a vzápětí mě atakuje mobilem, jestli už jsem to četla a co tomu říkám.
Tak Wlk lehce žertoval na právě došlou SMS: "Á copak, kolega XY nám píše?" A já laxně odpověděla, že se z toho člověka jednou dočista zblázním, že mě jednou opravdu umoří....

Vtom vstoupila do hovoru Martina, která tou dobou řešila odkud kam létá netopýr a jak ke jménu přišel....a pravila: "Mamí, tak ber XY jako postiženého. Na ty se přece člověk nesmí zlobit za to, jaký jsou..."

Pouček si z toho lze vyvodit hned několik. ;-)


7 komentářů:

Aranel na cestě.... řekl(a)...

zrovna se pár dnů snažíme smířit s tím, jak hnusně se jeden člověk zejména k Pepovi zachoval...a Martinky úskudek je tak osvobozující ...děkujeme, je nám lépe :o)

Aranel na cestě.... řekl(a)...

jo a ty vypni mobil ...relaxuj, buď ta Shirley :o)))

Petruna řekl(a)...

Martinka mě vždycky dostane! Je prostě báječná ;)

Housenka řekl(a)...

Skvělý úsudek! Martinka je výborná.
A ona je to vlastně pravda, když někdo pomaleji chápe než druzí, tak to není jeho vinou. To spíš matka příroda někomu nadělila, jinému ne ;-) Ať se to týká inteligence, zdraví nebo krásy.

Lucka řekl(a)...

Martinčina moudra tesat do kamene :)

Iva řekl(a)...

Souhlasím s Aranelkou, vypni telefon a zapomeň na XY a vše ostaní a odpočívej...Potřebuješ to nejen ty...

JitkaI řekl(a)...

Co slovo, to perla.Martinka opět nezklamala.