Den dětí v ZOO Praha

2.6.2012

 V naší rodině se patrně vyskytla další úchylka- zoománie. Minulou sobotu to u nás vypadalo velmi pracovně, a tak se dobračka Andrea nabízela k pomáhání. Různě jsme si z ní s Wlkem utahovali, až jsme se rozhodli ji opravdu využít- poslali jsme ji s Martinkou do ZOO. Obě se tvářily velmi radostně a z výletu přišly v dobrém rozmaru se spoustou zážitků... tak bezva. Děkujeme- teta se osvědčila, může hlídat častěji ;-)

Já jsem během týdne opravdu jako matka fungovat moc nestíhala, pracovala jsem stavebně, profesně, vědecky .-)... jen na Martinu jsem měla času zoufale málo. Slíbila jsem jí za to celý víkend.
V sobotu ráno se sem nahrnuli řemeslníci, a tak jsme se Martiny ptala, kam chce jít. Bez váhání nadšeně vyhrkla: "Do ZOO!"
Trošku rozpačitě jsem jí připomněla, že tam byla přesně před týdnem, jestli na to nezapomněla...
"Nene, já musím na kozy, ty jsme s Andreou nestihly!"
Tak jsme zavolaly sousedkám, a šlo se hromadně do ZOO. Měli na programu i oslavu Dne dětí, kterou organizovala Pražská plynárenská... Bylo mi jedno, co se kde bude dít. Chtěla jsem jen nic nedělat.

Nejsem dobrý fotograf, tak snad zaujmu alespoň námětem ;-)
...  jedna fotohádanka: Komu patří nožky? :-)

Pro děti byly připraveny hravé soutěže, sbíraly razítka do kartičky. Úkoly byly zajímavé a vtipné, tak to Martinu bavilo. Klokaní běh byl vylepšen o ocasaté pytle ...


V Arše probíhala doprovodná vystoupení- divadélko, soutěžní kviz a taky cvičení se zvířátky. Dětem se předvedl skunk Uršula a fretka Riki. Slečna dětem vykládala zajímavosti o těchto zvířátkách a taky názorně předváděla, jak jsou šikovná. Riki proběhl i zauzlovaným potrubím jako blesk.


 Zatímco se děti vrhly na hlazení a krmení koz v domácím koutku, já okukovala květenu.
Co je tohle za krásně kvetoucí keř??? ...to bude muset doplnit nějaký zdatný botanik.


 zuzi píše: Je to svída japonská, a ty bílé lístky jsou listeny, nikoli okvětní plátky, něco jako vánoční hvězda :)


 No a odpověď na úvodní otázku o nožičkách. Nožičky jsou JEHO ... ne moje :-)


Výlet do ZOO se jako vždy vydařil. Odcházely jsme po 5hodinovém pobytu. Máme celoroční vstupenku, tak jsme ani nemusely lamentovat nad zvýšeným vstupným. No i když návštěva občerstvení k peněžence taky zrovna ohleduplná nebyla :-) Ale co, Den dětí je 1x do roka (naštěstí ;-))



9 komentářů:

Lucka řekl(a)...

vím, které je to zvířátko, je po něm pojmenované i jedno občerstvení u "malého" východu ze ZOO.
Zvířátko má krásné bydlení s tekoucí podlahou (jak to nazvala Fíková)

ZOO nás uchvátila, bydlet v Praze, mám permanentku.

a to víc, když je tam nějaká akce :)

Lucka řekl(a)...

ještě k ZOO: fascinovaly mne informační interaktivní terminály rozmístěné po ZOO, lze se na nich vyfotit web kamerou a poslat emailovou pohlednici.

Iva řekl(a)...

Naše Lucka, když viděla foto celého zvířátka, tak okamžitě řekla, jé tapír čabrakový. Vůbec nevím, jestli je to fakt on, ale překvapila mne.A návštěvu pražské ZOO plánuju už dlouho, jen se nějak nemůžu odhodlat.

Marianna řekl(a)...

Řekla bych, že nožky budou spíš její, než jeho ;)

wlcice řekl(a)...

a jo, její-ne JEHO ! :-)) prostě jsou toho zvířete :-) leželo přímo u ohrady,tak jsem mu vycvakla detail chodidel-to se taky jentak nevidí ;-)

Baruschka řekl(a)...

ZOO milujeme, zvýšení vstupného nám připadá kapánek nelogické, přesně kvůli tomu, kolik tam nechá člověk prachů tak nějak "okolo" ... i když se přiznám, že zvýšení vstupného pro důchodce a psy mi logické připadá víc než příhodně.

zuzi řekl(a)...

Wlčice, tak jsem to identifikovala. Listy to má jako naše svída, ale ty květy jsem neznala. Je to svída japonská, a ty bílé lístky jsou listeny, nikoli okvětní plátky, něco jako vánoční hvězda :)

wlcice řekl(a)...

zuzi, děkuji! ty jsi ale detektiv!Já tu rostlinu viděla prvně a moc mě zaujala- no a teď už i vím, co je to zač :-) Zvířata tam popsaná mají, ale na rostliny kašlou ;-)

Roryska řekl(a)...

Tak teta se hlásí na hlídání zas na 23. nebo 24.6., když teda může častěji ;-)
A.