Zatracený myši!

8.6.2012

Myši - to je pracovní ozančení našich morčat. Prostě myši ušatý. Mají se čile k světu.

Minulý týden jsem ovšem takhle v pátek dolezla domů celá šťastná, že je konec týdne a šla jsem je oblažit svou přítomností. Prý potřebují sociální kontakt. Tak je beru na klín, vypravuju jim a hladím je v kožiše. A jak tak na ně koukám, vidím, že mají na různých místech těla vyškubané chlupy??!!
Pojala jsem podezření, že to nejsou dvě holky, a že došlo k boji o vůdce domácnosti... Prozkoumala jsem ty holé fleky na kůži a šla hledat na internetu "nemoci morčat". V duchu jsem si nadávala, že jsem vůbec na tohle kývla, jakoby toho nebylo dost- ještě hlodavce mám v baráku a vůbec bych se nedivila, kdyby u nich vypukl doposud nepopsaný mor.

Uááá, dočetla jsem se, že mohou mít svrab!! Docela děsná představa, jak se drbeme celá rodina a objíždíme dosud nenavštívená nemocniční oddělení zabývající se neléčitelnými kožními chorobami ...

 Popadla jsem krabici od bot, vystlala papírovými utěrkami, strčila do ní hlodavce a hurá na veterinu. Opravdu poetický páteční podvečer. Naštěstí všichni odjeli na chalupy a nebo měli něco lepšího na práci, takže čekárna zela prázdnotou.

Usměvavá paní dr. mě vítala: "Tak copak to máme v krabici?"
"Dva prašivé hlodavce", odpovídám popravdě.
Dr. se usmála a bylo vidět, že si mou láskou ke zvířatům není až tak jistá. "Tak ukažte, podíváme se na to."
Vyndala jsem hlodavce na osvícený vyšetřovací stůl. Paní dr. je začala zkoumat. A pravila: "No, oni nejsou prašiví, oni mají jenom vši.."
Málem jsem se pod ten stůl.skácela. "Cože??", ptala jsem se nevěřícně. "Vši??"
 "Jo, všenky. Ale nebojte, na člověka nejdou", dodala, aby mě utěšila.
..jo, jasně- to jsou blechy psí, ty na člověka nejsou... známe českou klasiku ;-)

"Dám vám šampon a budete je 1x týdně koupat v lázni"
Podezírala jsme tu ženu, že si ze mě tropí žerty. "Koupat? Oni dovedou plavat?", ptala jsem se více než užasle.
"Néé, to nezkoušejte. Normálně jim to rozředíte v daném poměru do misky a houbičkou je budete namáčet", poučila mě.
A jéje, ředění v daném poměru není zrovna obor, v němž bych vynikala. Kdysi dávno jsem si jeden preparát v daném poměru ředila, a pak už to nebylo kam dávat :-) Poprosila jsem o konkrétní návod.-čeho a kolik kam. ;-)
"Tak dvě deci vody a 1ml šamponu", pravidla paní dr. "Víte, kolik je dvě deci?", šibalsky mrkala skrz brýle.
"Jo, to vím náhodou docela přesně "... :-)

Tak jsem vyplázla 101Kč za tu ozdravnou lázeň, posbírala si svoje zavšivené hlodavce a jelo se domů. Koupat.

 
Hlodavci lázeň přežili, i když se u toho klepali a pískali. Vypadali strašně,ale drbání ustalo. Budeme tedy láznit každý týden ještě 3x.

Pokud bych si koupila trpaslíka, mohu zcela zodpovědně prohlásit, že bude do rána větší než já. Toužím po klidu, nicnedělání a pohodě. Ani jedna z veličin se ne a ne dostavit... něco asi dělám  špatně....soustavně špatně.

13 komentářů:

Aranel na cestě.... řekl(a)...

No nedá mi to...musím zavzpomínat. I my...mé tenkrát děti..chtěli i měli morčata. Ne dva najednou ale po sobě. A sedávali mi na rameni a čučeli na TV. A protože jsem tehdá kouřila, moc rádi sledovali vyfouknutý kouř....zvědavě u toho natahovali hlavičku :o) A nyní... Miš má taky hlodavce, no. Ferdinanda.

Lucka řekl(a)...

já tu tluču hlavou do klávesnice při představě hlodavčí lázně :))))

ivy řekl(a)...

Dobrý Bože, vy fakt musíte mít všechno !!!
Neber to jako zlomyslnost,já s tebou soucítím.Jenom se u toho trochu směju :-D

Lucka Z. řekl(a)...

Dobrý den, cestu k vašemu blogu jsem si našla teprve nedávno. Přiznám se, bezhlavým klikáním od jednoho člověka ke druhému :-)....
A jen chci řici, že máte úžasný náhled na svět - líbí se mi váš styl popisování veselých, smutných, obyčejných i hodně osobních skutečností. V podstatě jsem si čtení vašich příhod naordinovala na moji bolavou duši. Moc děkuji a pište prosím dál! Lucka Z.

Lucie řekl(a)...

:)))) chtěla jsem pořídit zakrslého králíčka a hádej co????



Nepořídím! Dvě děti a muž mi bohatě stačí! :D

Jitka Neradová řekl(a)...

S trpaslíkem to máme stejné, Zachariáš je také trpasličí a vyrostl víc, než běžní jezevčíci:-). Ale u Tvých myších příhod se báječně bavím (ale i s tebou soucítím:-))

Iva řekl(a)...

Wlčice, špatně neděláš nic, to tak prostě je...Když už jsem si myslela, že děti jsou odrostlé a relativně v pohodě a bude chvíli klid, tak jsou starosti se psem. Mne to už stálo skoro 2000,- a pořád vlastně nevím, na čem jsem. Takže koupání morčat (mimochodem jednou mi domů přitáhly právě morče se svrabem)je vlastně ten oddech , klid a pohoda ne :))

Eliska řekl(a)...

V noci mi takováhle jedna "zatracená myš! chcípla... Poslední dva měsíce se jenom trápila, tak doufám, že už jí je lépe... Ale chybí mi...

Ipsilonka řekl(a)...

To jsem se zas jednou zasmála. Píšeš moc pěkně, Wlcice.
My měli andulku, koupali jsme ji v krabici s víkem, kam jsme ve správném poměru:-) rozředili šampon. S krabicí jsme pak kývali ze strany na stranu a ona chodila sem tam a oplachovala se. Vši neměla, ale spadla do hrnce s hověží polévkou:-).

Aya řekl(a)...

Morčata jsem chovala...ehm...tak ještě malinkou radu. Klec i je postříkat Frontlinem. Všenky jsou svině zrzavý, musíš vydesinfikovat i obydlí morčat, páč se mohou klidně vrátit. Jinak přeju klidné dny, plné nic nedělání. :o)

Blanka řekl(a)...

:-)))

Housenka řekl(a)...

Pěkný příběh a jak vidím, je dobré pořádně trénovat odhad na dvě deci ;-) Máme také dvě morčata, tak co kdyby chytly všenky :-)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Wlcice,
dovolim si Ti rozsirit Tve vedomosti ;-).
Morce umi plavat, moje dcera,ho dala do vanicky s vodou a preplavalo ji jako nic, na druhe strane vyskocilo do decky, kterou mu tam drzela ;-).
muska