Ubytování v hotelu Albatros

19.6.2012

 Tak pěkně od začátku pár postřehů z dovolené.
Jako obvykle jsme vybírali na poslední chvíli. tentokráte zvítězila se svou nabídkou CK VTT - léty vyzkoušená a spolehlivá. Má průvodce vyškolené, místních poměrů znalé. nejinak to bylo v našem případě- paní Eva na Korfu žije už několik let a nedávno se dokonce za zdejšího domorodce i provdala. Ubytování při výběru dovolené poptáváme tak asi 3hvězdičkové, protože víme, že Řekové jsou více tolerantní ;-) Já preferuji program stravování all inclusive, protože pak nemusím ani řešit Martinčino pití  a "něco na zub" přes den.

Vybrali jsme hotel Albatros v letovisku Moraitika. Asi 20km od letiště, takže žádné dlouhé harcování. Pro případ, že by o něm někdo uvažoval, napíšu pár vlastních postřehů.

Pokoj byl tedy spíš mikro než mini.  Jako dvoulůžkový by byl akorát, ale nám do něj dali ještě přistýlku pro dítě... zůstaly pak jen opravdu úzké uličky na průchod k balkonu a k postelím. Na pokoji byla k dispozici lednička, TV,  trezor i klimatizace- to vše bez poplatku, což bylo příjemné - to nebývá vždy zvykem. Z balkonu bylo vidět na moře



 Hotel byl umístěn v zahradě, kde krásně kvetly růže a fíkusy. Zahradník se staral o trávník, takže i v těch vedrech zůszával krásně zelený. U hotelu jsou dva bazény. Oba kruhové, což bylo dobré poznávací znamení už při pohledu z letadla. Menší pro děti má asi 80cm a větší s hloubkou 160cm. Kolem bazénu byla rozmístěna lehátka a slunečníky.


K moři to je opravdu pár kroků. na pláži jsou k dispozici lehátka a slunečníky, za ně se ale už platí- co kus, to 2eura/den. Pláž byla poměrně úzká, písečná. Byly tam 3řady slunečníků a lehátek a na vlastní donesené ležení tam mnoho místa nezbývalo, a to ještě nebyla sezóna, takže hotely nebyly plné a některé dokonce teprve zahajovaly provoz. V sezóně to asi bude hlava na hlavě. K dispozici byla budka na převlečení a sprchy.
Moře krásné, čisté. Pro rodiny s dětmi vynikající- za hloubkou na zaplavání se muselo kus jít, to ale ničemu nevadilo.
 

Jídlo se servírovalo formou bufetu. Jezdím do Řecka od r. 2000, takže mám s čím srovnávat. Tohle bych hodnotila jako průměr. Někdy mi vadilo, jak moc bylo vidět, že se šetří. Nemám to ráda. Šetřit ano, ale všeho s mírou.
Takhle např. vypadal náš balíček na celodenní výlet- místo oběda v hotelu. Troufám si říct, že byl max. v ceně 1 eura - a to ještě nevím, jak by ten salám vypadal kolem poledne, když teploty byly stále kolem 34°C. Letěl do koše ihned. Žádný další jsme si už neobjednali.
 
Stejnětak mi trošku vadilo, že all inclusive služby se mohly každý den čerpat pouze do 23h. To byla novinka. To se nám zatím nikde nestalo. Personál, který byl z valné části tvořen členy rodiny majitele,  to striktně dodržoval. Bylo až nepříjemné, že u každého jídla seděl starší pán a dozíral, jak se hosté obsluhují, jestli si někdo nebere něco, na co nemá nárok.
Stejnětak poslední den odjezdu přesně ve 12hodin skončilo užívání služeb. Každý, kdo měl odlet naplánován na pozdní večer, musel za vše už platit. Tak nevím, jestli zrovna toto úsporné opatření hotelu dělá dobrou reklamu.

Co se týče čistoty, tak pak musím říct, že mě docela fascinovalo, že ulízečka přísně dodržovala výměnu ručníků- takže i špinavý ručník u umyvadla dokázala ignorovat a nevyměnit jindy, než bylo určeno rozpisem. Opakovaně nechávala po své návštěvě otevřený balkon- asi aby se v tom vedru lépe vyvětralo... takže pokoj byl zkrátka přístupný komukoli. Nedělala to jen nám, byl to její styl.
Co mi tedy opravdu vadilo, že během našeho pobytu  byl na chodbě hotelu několikrát cítit ukrutný zápach. My ho diagnostikovali jako "nevyvezené popelnice", ale bylo to tedy k po... v pokojích ne, ale ta chodba... brr...

Hotel má docela dobrou polohu- za pár minut se dojde na hlavní třídu plnou obchůdků a taveren. Hlavní třída je rušná a vzhledem k tomu, že je to jediná silnice spojující letoviska s hlavním městem, je na ní po celý den i večer rušný provoz.

 Do Kerkyry odtud jezdí pravidelně linkový autobus. Jeho služby jsme nevyužili, měli jsme půjčené auto.
 

Závěrem: Představa, že si tento zájezd kupuji za plnou cenu, asi bych byla zklamaná. Jsem zvyklá na Řeky srdečné, milé a pohostinné. Hlady jsme tu netrpěli, to ne, ale salámy a sýry byly na 1.pohled z té nejlevnější kategorie - i jindy hutný řecký jogurt byl samá voda ... tak nevím. Asi ta krize.
Na Korfu se určitě vrátíme, do Albatrosu už to být nemusí, ten nám k srdci nepřirostl.


10 komentářů:

Aranel na cestě.... řekl(a)...

Nám letos žádná dovolená nehrozí ale i tak jsem ráda za unformace...ono člověk nikdy neví...a třeba někdy v budoucnu ....:oD

Markéta a Luki řekl(a)...

Fotečky nádherné :-)
Ten " balíček" se svačinou mi připoměl celodenní balíčky z Chuchlené, kde jsme s Lukim byli 3 x na rehabilitačním pobytu. Taky mazec ...

Lucka řekl(a)...

já taky ráda All incl. ani tak kvůli jídlu, jak kvůli pití :)

pro mě jste experti na ŔECKO, jednoho dne uslyšíte od nás spoustu dotazů :))

Andrea řekl(a)...

vypadalo to jak svačina na chalupě kdysi za totáče..jen tehdy byl turistický salám..a toustový chleba jsme teeyd neznali:-)

Ale doufám, že i tak jste si užili.

Anonymní řekl(a)...

Oběd letěl do koše?? Škoda. Možná, že některé méně zmlsané kočce by udělal radost.

wlcice řekl(a)...

upřesnění: salám letěl do koše- tuto nevzhlednou sloučeninu čehovšeho bych tedy snad nepředhodila ani těm kočkám. Ostatní samozřejmě skrmeno bylo.

Emily řekl(a)...

Krásně se to čte, osobní zkušenost od někoho známého je neocenitelná.

Jen co půjdu kolem knihkupectví poptám se na průvodce od ostrovanky a budu se po večerech vydávat na virtuální návštěvy řeckého ostrůvku. Víc mi letos (možná ani pár příštích let, chjo) nehrozí.

wlcice řekl(a)...

Emily: Ano, všechny knihy Ostrovanky o Korfu stojí za pozornost! Jinak než s jejím průvodcem na klíně jsme tam necestovali :-)

Marci řekl(a)...

Takže Albatros si pomyslně škrtáme z možností ubytování. My dáme letos prvně Tunis,už se toho bojím.

eL Familia řekl(a)...

Jsem velká milovnice koček a vlastně z každé dovolené si pár kočičích fotek také odvážíme (kočky a ještěrky jsou naše oblíbené modelky:-).
Nejhuňatější, nejmohutnější a nejspokojenější kočky jsme potkali v Istanbulu. Korfu si tedy píšu na seznam kočičích rájů:-)
Moc hezké fotky, díky.