Novoroční antidepresivní večírek

s Janem Burianem jsem absolvovala hned 3.lednový večer v Malostranské besedě.

Mám toho člověka  ráda pro jeho styl, kterým se od ostatních liší, pro jeho vtipné a zároveň ironicky-kritické  texty- ať už ty zpívané, nebo ty v podobě různých novinových sloupků či povídek ...  jak on sám říká:  "některý věci se musej napsat, i kdyby je nikdo neměl číst"...a mám ráda i jeho zhudebněnou poezii.

Kdysi vysílala ČT i mnou oblíbený pořad s názvem "Posezení s Janem Burianem", kde představil mnoho zajímavých osobností.

Před lety jsem si zamilovala knihu "Chilský deník" a děsně toužila do Chile jet, což bylo technicky díky mé rodinné situaci jaksi neproveditelné, ale i nesplnitelná přání jsou součástí mého života... a třeba to někdy uskutečním.;-) Později k tomuto cestopisu v mé knihovně přibyl další skvělý kousek "Výlet do Portugalska", který už splněný mám :-)

 Od tohoto večera jsem si slibovala příjemný relax, kde budu poslouchat ne až tak známé písničky, poetické texty, kde se budu pást na umném zacházení s češtinou a kde se samozřejmě taky zasměju. Vše bylo splněno.

Jan Burian se dostavil, ač bylo vidět, že díky bolestem zad mu sezení i chůze úplné potěšení nečiní.

Usedl za  klavír a spustil - pro ilustraci si lze kliknout třeba sem (vlastní pirátský záznam tentokrát nemám -pouze jednu ne příliš kvalitní fotku ;-) )

 

Samozřejmě došlo i na glosy týkající se současné politické scény, která žije především volbou prezidenta. J.B. vysvětlil, že je vlastně "humanistický pravičák" :-)  a taky podotkl, že "prezidenta nevolíme, aby reprezentoval, ale aby nedělal ostudu"- jak výstižné!!  ;-) ... víc autentických hlášek si už nepamatuju, ale každopádně setkání s J.B. bylo příjemným zahájením mého letošního kulturního vyžití, které doufám bude opět pestré a bohaté jako v letech minulých.

Jana Buriana můžete navštívit hned teď  na jeho webu - nebo na  blogu! (takže KOLEGA! :-))

Burianův Dopis Ježíškovi 



1 komentář:

Ze zápisníku pečovatelky řekl(a)...

Wlčice, přeju splnění snu :-). I nesplněné sny patří k životu, ale když se člověku povede, že si je splní, to je bomba.

Takže .... hurá do Chile.

Ivča