Divadlo, v němž nic nevidíte

 16.5.2013

Vydaly jsme se s Martinkou do divadla Kolowrat na představení, které má v podtitulu malý dodatek Cesta kolem světa - nikoli však za 80dní, jak pravil klasik- ale za absolutní tmy.

Uvedeno známým citátem z Malého prince: „Co je důležité, je očím neviditelné. Správně vidíme jen srdcem.“

Představení je celé založeno na smyslových  vjemech, jen zrak je vyloučen, protože ještě před usazením do hlediště dostane divák na oči klapky, do ruky kuličky, z nichž si musí vyčít označení sedadla a to si poté taky v sále najít. :-) Je to tak trochu adrenalin!  Stoupat po schodech do neznáma a osahávat židle, na kterých občas už někdo sedí, takže sáhnete "do měkkého" :-) - atmosféra je tímto úvodním vstupem náležitě uvolněna a představení začíná...

Foto: Facebook

Cestujete na lodi kolem světa, chvílemi na vás dopadá vodní tříšť z rozbouřeného moře, střídají se exotické vůně, běží kolem vás slon...

Příběh  J. Verna  vyprávějí příjemně zabarvené hlasy pětice mladých herců studia DAMÚZA. 

Je zajímavé, jak po několika minutách absolutní tmy začnou všechny ostatní smysly rozvíjet vaši fantazii a vtáhne vás to do děje. Součástí představení je i několik interaktivních scén, takže o legraci není nouze! :-)) Nechci tady prozrazovat další skvělé triky a zážitky, které na diváky během hry čekají, abych nepokazila překvapení někomu, kdo se na tento alternativní zážitek vypraví.

 A dalším překvapením je pak obraz, který se divákům naskytne po sejmutí klapek z očí. ;-) Iluze je ta tam. Pohled na scénu je... no řekněme překvapivý.

Představení zvládnou i děti (Martinka- 3.třída - naprostá spokojenost! Příběh znala - poslouchá jej na CD. Nadšeně pak vypravovala celou cestu domů svoje postřehy, a tak si dáme ještě pokračování a zajdeme na Neviditelnou výstavu.

Představení je putovní- na webu jsou uvedeny podrobnosti, takže si jej můžete pozvat i k vám!! :-) Mě osobně nadchlo a mohu jen vřele doporučit!
Kamarád výstižně poznamenal, že "je to taková 4D rozhlasová hra" :-))

Videoukázku, která nic zásadního neprozrazuje ;-),  můžete zhlédnout zde: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/kultura/167134-divadlo-bez-divani-jde-to-vubec/

Představení vzniklo za podpory Nadačního fondu Českého rozhlasu – Světluška a Nadačního fondu Kolowrátek.

Krásné Pohádky od Světlušky jsou zdrama ke stažení zde: http://svetluska.centrum.cz/pohadky/index.phtml


4 komentáře:

thora řekl(a)...

Amazing!

Ještě mě trochu mrzi ze nám to v Praze nevyšlo, příště se nahlásim dopředu a chci mít víc času na kafe. I tak jsem byla rada ze jsem se tam mohla s rodinou sejít.

Lucka řekl(a)...

moc dekuju za tip :)

Ilona Ř. řekl(a)...

Musel to být zajímavý zážitek!
Wlčice, jinak moc děkuji za přání :-)
To teda bylo a překvápko a je zázrak i pro nás !
Nikdy neříkej , nikdy ;-)

ET řekl(a)...

Okamžitě jsem rezervovala lístky na červen, abych vzápětí zjistila, že bude Muzejní noc a já v práci. Čert aby to...
Snad budou pokračovat i na podzim. Díky za tip!!