Poprvé v Jazz Docku

12.10.2013

Na tuto hudební akci jsme vyrazili na doporučení našeho nejoblíbenějšího bubeníka ;-) a kapelníka skupiny Jazz Bluffers-  Petra Zimáka. 

Koncert se odehrával v Jazz Docku- tedy přímo na Vltavě.


Sedíte si pěkně u baru nebo u stolečku, popíjíte, co vám libo a za skleněnými stěnami se prohánějí výletní lodě a můžete krásně pozorovat práci zdymadla- jak se vrata pěkně otevřou a plavidla sviští sem a zase tam.


Přišli jsme si poslechnout zpěváka, jehož jméno ani produkci jsme předtím neznala, ale mohu vřele doporučit.  Jonathan Gaudet - veselý a vtipný Kanaďan, který již sedmým rokem žije tady v Čechách,  hrál na kytary různých tvarů a velikostí a zpíval blues anglicky a francouzsky přímo skvěle.


ukázka:




 Příjemné naladění nám vydrželo po celou cestu domů... Sice drobně poprchávalo, ale Praha je krásná i za ošklivého počasí ;-)
K hudebnímu večeru se hodil i pohled na Tančící dům alias Ginger a Fred na Rašínově nábřeží...

 

3 komentáře:

Esmé (Kulturní kulinárium) řekl(a)...

My byli nedávno v Jazzdocku na Reopeningu po povodních a teď, když už zase hrajou, tam zavítáme určitě častěji, je to vždycky vysoce příjemný zážitek a navíc - přijde mi, že tam jsou tak nějak jiní lidé, lepší...:)

Aranel na cestě.... řekl(a)...

V Jazzdocku jsem ještě nebyla. Vlastně jsme se tam chystali na Elišku Ptáčkovou ale pak ty povodně. Tak třeba příště :o)

Helena Šilhánková řekl(a)...

Já jsem byla jednou a zrovna taky na Jonathanovi - příjemné to bylo úplně přesně stejně :). Tuším, že majitel "docku" je právník, možná se ale pletu, každopádně sympatický chlap a skvělé místo!