Ach, ty inovace...

17.11.2013

Tak mě zase po roce postihla inovace  technického vybavení, které se stalo nezbytnou součástí mého ryze humanistického života.  Sotva jsem se  sžila s novým mobilem z rodu "SMART", je tu další pohroma!

Po několika letech začal můj PC - respektive jeho vybavení - značně zaostávat a můj IT Wlk došel k závěru, že jediným schůdným řešením bude pořídit mi PC nový. Bránila jsem ten svůj starý jako lev- a uzdržovala výměnu o celé dva měsíce s tím, že mám rozdělanou práci a že to tedy ani náhodou!

Tento týden nastal okamžik O a jednoho dne jsem přišla z práce domů a z monitoru na mě civěl úplně nový dlaždicový design Windows 8.1.


Místo radostného poděkování jsem samozřejmě začala láteřit, protože jsem zjistila, že bez dobře míněné rady ten stroj nebudu umět ani vypnout, jelikož všechno je úplně jinak! Všechny "důležité" dokumenty a ikony jsem měla natahané na ploše- orientovala jsem se v tom bezvadně! A teď... plocha je úplně vymetená... všechno je kdesi v adresářích a ve složkách a kdo se v tom má přehrabovat ;-)

Počítač je teď sice rychlý a můj startovací rituál: zmáčkni tlačítko- jdi si uvařit kávu (stihneš i vyřídit telefon)- a pak teprve PC bude nastartován- je tentam.
Tenhle 8.1 blesk udělá "vžžžžm" a je nažhaven a k práci připraven. Takže ten, kdo teď brzdí, jsem já. Prý "hledání bez limitů" a "soubory pořád po ruce" ... pro mě prázdné reklamní slogany. Hledání bez limitů vlastně ano- jsem ztracena ve všech těch "vychytávkách" a nekonečně dlouho hledám...

Jazykem odborníků  jsem si údajně výrazně polepšila- o několik úrovní! No, to nevím, jestli budu schopná ocenit, neb úroveň mých rozumových schopností upgraduje o dost pomaleji... pokud ještě vůbec! ;-)


11 komentářů:

Aranel na cestě.... řekl(a)...

vítej v klubu :o))))

Unknown řekl(a)...

Jsem na tom podobně a trnu, protože i můj počítač je už "kmet"...

wlcice řekl(a)...

Moniko, trnutí je na místě...na každého kmeta číhá inovace... žádná úcta ke stáří se v IT světě nenosí :-)Za sebe říkám, že je to děs! :-)

Jitka Neradová řekl(a)...

i já trnu, už dlouho a chci ještě dlouho trnout:-)

Hanna 6 řekl(a)...

Přidávám se, nové PC jsem dostala v srpnu. Mám pocit, že je přechytralé a rychlejší než blesk. Ale už jsme kamarádi a jsem za ně ráda. I když si někdy dělá co samo chce.

z-kultury-a-nekultury řekl(a)...

Tak já přiznávám, že v tomhle jsem mezi kamarádkami virtuálními i skutečnými poměrně výjimka, ale já nové systémy v počítačích i telefonech mám ráda :D. Teď jsem změnila okna za jablka, sice se ještě občas ztratím, ale užívám si to. Takže přeju co nejrychlejší sžívání se a pak už jen plynulou práci se snadno dohledatelnými soubory :-)
J.

wlcice řekl(a)...

Jindřiško, já než se sžiju, bude tu nový systém 10.2 nebokolik- a budu zas tam, kde jsem teď :-) čili v pytli.

Je to za trest, mít doma svůj pravý opak-neustále mě manipuluje někam, kam přirozeně nechci.... ehm, si živě vzpomínám, jak jsem před lety oplakala T602 :-))
V této oblasti hlasuju pro "mírný pokrok v mezích zákona" ;-)...leč marně.

Alča řekl(a)...

Ha... my jsme mamince koupili k narozeninám nový mobil, jelikož ten starý už držel pohromadě jen gumičkou. Oplakala to, kdykoli něco nefunguje, pomstychtivě se dožaduje řešení ode mě a s Nokií se tak sžívám místo ní já.
Pokud jde o můj počítač, mám PC značky předpotopní, provozuschopné pouze na Windows XP a vzhledem k tomu, že tomuhle systému brzy skončí podpora, budu muset počítač taktéž nahradit, takže přemýšlím, co s tím. Ale asi dám PC sbohem úplně a přejdu na Mac - macbook už mám a jsem moc spokojená, tak si myslím, že by to mohlo fungovat. Novinky mi nevadí, ale jsem líná je instalovat. A někdy se to celkem vyplatí, ta lenost... třeba iOS7 jsem si do mobilu zatím nepustila a soudě podle ohlasů na nový systém jsem dobře udělala... :-)

wlcice řekl(a)...

mně se NOKIA rozpadla loni- měla jsme ji 5let.
s PC je to tragédie, připadám si najednou jak negramot. Snažím se uvěřit, že je to fakt lepší :-))

Lucka řekl(a)...

bráním se stejně urputně v práci..

Unknown řekl(a)...

Wlčice,promiň,ale já se bavím :-) ...Když ty tu svou nechuť umíš s tak nádherným humorem podat :-) ....
Soucítím s Tebou.
Jsem běžný PS uživatel,nové věci mám celkem ráda-vnímám je jako výzvu,ale že bych se zrovna těšila na časem nucenou změnu systému...tak to tedy ne.A stejně mě nemine.