Hvězda Holubová

15.11.2013

Minulý týden jsem byla odměněna  :-)) Zcela nečekaně jsem dostala lístky do divadla. Abych pravdu řekla, pocity z takového daru  byly smíšené.  :-) Jednak jsem byla dojata, že má někdo potřebu mi dát najevo spokojenost s pracovními výkony ještě jaksi "nadstandardním bonusem", za což jsem opravdu moc děkovala, ale na druhou  stranu vím, že můj divácký vkus úplně nezapadá do masové kultury,  a tak mám své ověřené zdroje, od nichž čerpám kulturní tipy,  abych si ušetřila chvíle rozčarování, takže jsme byla i lehce rozpačitá, jakéže překvapení zhlédnu...

Lístky byly do nově otevřeného divadla Studio DVA. Viděla jsem od nich asi tři představení- zaujalo mne jen jedno- Půldruhé hodiny zpoždění. Ostatní byla sice hvězdně obsazena, ale to bylo tak všechno, tak jsem repertoáru tohoto divadla poslední dobou už vůbec nevěnovala pozornost.

Darované představení se jmenovalo Hvězda s jedinou, a tudíž i hlavní představitelkou, byla Eva Holubová.

 

 Foto: zdroj internet- oficiální plakát


Naštěstí netrpím syndromem "toho herce nesnáším!" Mám herce oblíbené- a méně oblíbené, ale pokaždé jsem zvědavá, jak se s rolí kdo popasuje, a tak i favorit může zklamat, a jiný  zas nečekaně překvapit.

Evu Holubovou vnímám především jako filmovou herečku- a  byla jsem  zvědavá, co nabídne na jevišti.

Hvězda je hra ze života současné celebrity. Žije několik životů současně- zkouší roli v divadle, do toho hraje hlavní hrdinku v nekonečném seriálu, ze zkoušky letí rovnou do studia dabovat přitroublou mexickou telenovelu, současně točí trapnou reklamu na jakýsi léčebný preparát ... - no a na skutečný soukromý život už jí nezbývá čas a ani energie, takže partnerský vztah se rozpadá, aniž by si toho sama zavčasu všimla- dozví se to tím nejdrsnějším způsobem- tedy z bulváru.

Hra, při níž se diváci sice vybuchují smíchy, ale jinak náhled do soukromí celebrity, která sice má spoustu peněz a je slavná, ale jinak v podstatě opuštěená a nešťastná.
Holubová hrála skvěle- její komentáře a sebeironické vtípky publikum často odměňovalo potleskem.

Hlubší myšlenku díla jsem nepostřehla. Taknějak nic extra- prostě život.
Zjistila jsem, že v diváckém vkusu rozhodně nejsem naladěna na stejnou vlnu jako Patrik Hartl, který je režisérem většiny her Studia DVA.

3 komentáře:

Aranel na cestě.... řekl(a)...

Být dárcem tak si hodím mašli :o))) ale jsem moc ráda, že píšeš jak to je, že se můžu s klidem zaměřit na jiné kulturní radovánky :o)

wlcice řekl(a)...

No, je to tak, jak píšu :-) Prostě mám divadla, kam jsem se rozhodla vzhledem k cenám vstupenek více neinvestovat- Studio Dva je jedním z nich- inscenace Hlava v písku a nebo Klára a Bára- to i kdyby se herci vykloubili, nic s tím neudělají...

Já lístky do divadla taky ráda nakupuju jako dárky- pro ty, které dobře znám si troufnu, ale v jistých případech to raději řeším dárkovým poukazem- a dávám jen doporučení, co si myslím, že by za vidění stálo.

Nakonec jsem byla příjemně překvapena, protože jestli mě někdy napadlo z divadla odejít, bylo to právě v těchto případech. Tak jsem byla ráda, že jsem se bavila a ještě mohla obdivovat povedené kousky paní Holubové. Kolegyně si stěžovaly na přemíru vulgarismů... no byly tam, ale řekla bych, že celkem trefně- a každopádně bylo vidět, že většina publika daným slovům i správně rozumí ;-)

Aranel na cestě.... řekl(a)...

jj jsem taky pro dárkové pouzaky...tak nějak vůbec(zase raději než prachy do obálky, to už bychom si mohli rovnou o Vánocích a narozeninách přesouvat prachy z účtů...i když je to jistě hygienické a nehrozí trauma z rodinného setkání :o))) jo a bavíš mě ...vykloubení herci :o)))