Křest knihy J.N.

30.1.2014

Čtvrtek- víc pracovní než obvykle.
Večer jsem se doplížila domů. Martina donesla další vysvědčení. (Opět se potvrdilo, že známky jsou jen relativní :-) Za své výkony se dožadovala obdivu a odměny. Slíbila jsem oslavovací pátek a rychle hledala věci, které jsem potřebovala na nevšední akci: křest knihy.

Foťák, dárek pro autorku, která si svoji čtvrtou knihu dala k půlkulatým narozeninám, kytku a honem se přesunout na Letnou do Záletné sovy :-)

I s malým zpožděním jsem hlavní ceremoniál stihla. Vyslechla projevy všech, kdo knihu pomohli přivést na světlo knižních pultů a taky projev hlavního kmotra - pana doc. Jaroslava Šebka.
Projevy plné slovních hříček :-) - kdy by to byl řekl, že i historikové jsou obdařeni takovým smyslem pro humor... inu předsudky... ;-)!


Příjemný večer, povídalo se u dobrého vína v útulném prostředí vinárničky, kterou bych asi sama nikdy neobjevila. Jitka vymýšlela originální věnování, která ochotně každému čtenáři vepisovala do knihy a na oplátku pan vydavatel požádal všechny hosty, aby do pokřtěné (čili šampaňským zmáčené) knihy vepsali zase oni své přání autorce.

Krásné to bylo. Byla jsem obklopena opravdu vybranou společností :-)
Knihu už mám doma... Nic nového pod sluncem

Děkuju za pozvání, Jitko. Ať se ti dobře daří nejen v psaní ;-)!

3 komentáře:

Tenisak řekl(a)...

Jak čt o kmotru, šimrá mi nepříjemně v podbříšku. Ach jo

wlcice řekl(a)...

:-)jojo, pan ŠEbek na toto téma také lechtivě žertoval, ale není kmotr jako KMOTR :-)

Jitka Neradová řekl(a)...

Markéto, děkuji velmi pěkně za krásnou "recenzi", moc si toho považuji. A děkuji, že jsi přišla. A pan Šebek chtěl být raději kmotříček:-)