Naše silvestrovská veselice ;-)

31.12.2013 - 1.1.2014

Oslavy příchodu nového roku jsme poslední roky nijak neprožívali. Většinou jsme tento večer trávili doma, ale nejsme náruživí TVdiváci, takže sledování rádoby veselé televizní estrády by nás asi zabilo oba, tudíž jsme hráli hry, telefonovali s kamarády, loni jsem vytáhla výpravu do ZOO... a několikrát se nám už zadařilo jít na odpolední divadelní představení, ...

Letos jsem už od října pokukovala v programech po tom, co na Silvestra nabídnou divadla - a padl mi do oka vychvalovaný muzikál Mauglí v mém nejneoblíbenějším divadle Kalich.


(To nejneoblíběnější beru z hlediska pohodí průměrně vzrostlého diváka- řady sedadel jsou natěsnány tak, že není místo na nohy, projít řadou na 2.konec je skoro nemožné, pokud na sedadlo vedle vás usedne člověk "větších rozměrů", musíte se smířit s tím, že část jeho těla bude spočívat na vašem území a že budete bezpečně registrovat každý pohyb svého souseda. Krajní sedadla prvních tří řad (v našem případě č.1 a 2) nabízejí pohled z velmi ostrého úhlu, ale cenově zvýhodněná nejsou, prostor u šatny - skoro žádný není- dojít si o přestávce na WC- nesplnitelný úkol a jít na představení s vozíčkářem (tak jako tentokráte my)... to chce taky silné nervy. 
Personál je velmi laskavý, ale to bohužel na výše uvedených potížích nic nemění)

Naše dvě hořické přítelkyně :-) můj nápad uchvátil natolik, že se rozhodly přijet do Prahy a jít s námi.
Divadlo bylo vyprodané, a tak jsme zaujali pozici diváka-sardinky a těšili se, co Mauglí předvede.

Bylo to moc prima představení. Krásný příběh, který Martinka úplně hltala, byl dle očekávání prošpikovaný silvestrovskými legráckami :-) Měli jsme hvězdné obsazení a opravdu moc pěkný zážitek.
Obdivovali jsme vypracovaná těla tanečníků a jejich taneční a akrobatické kousky, smáli se vtipným textům  Gábiny Osvaldové a žasli nad nápaditými kostýmy (supi a opičáci neměli chybu!! a slizký had- to je doslova bomba!!)

Nechte se nalákat - viz oficiální video:




Po skončení představení jsme se rozhodli jít procházkou přes Václavák. Oproti očekávání tu bylo pusto prázno. V osm hodin večer bylo náměstí vyklizené, žádná auta, žádná doprava, jen tu a tam projela tramvaj; v tuto večerní hodinu tam bylo víc policajtů než lidí.

 

Byli jsme domluveni, že se cestou domů stavíme "na skok" u kamarádky A. v novém bytě, abychom pozdravili naše kamarády. V plánu bylo zahrát nějakou hru (jsou to děsní gambleři a znají snad všechny deskové hry, co jsou na trhu k mání!) a jít pěšky domů, což je cca 15minut chůze.

Nakonec to dopadlo tak, že jsme odcházeli asi ve 3hodiny ráno :-), protože se jedlo, pilo, povídalo, hrálo a málem jsme prošvihli půlnoc, protože nikoho ani nenapadlo zapnout televizi, aby se hlídal čas.
Tak nakonec jsme poslední den v loňském roce prožili tak pestře, jak jsme ani neměli v úmyslu :-) Bylo to moc fajn a já doufám, že v tomto duchu bude pokračovat i rok nový :-)


3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,
většinou jen čtu. Přispívala jsem snad jen jednou, kdy jsem vám psala o tom, že jsem Vás viděla na akci "mezi ploty", jaká jste byla milá rodinka a jaký já jsem byla srab, který se k vám nepřihlásil. Ačkoliv bydlíme cca 100km od Prahy, měla jsem to štěstí potkat vaši rodinku znovu. Tentokrát v divadle Kalich 31.12.2013. Seděla jsem na balkoně, hned jsem vás zahlédla a sama sebe přesvědčila, že tentokrát nebudu srab a pozdravím vás. Bohužel přecpané divadlo mi neumožnilo vás potkat tváří v tvář. Představení se ale naší rodině a naší dcerce také moc líbilo. Poté jsme šli na procházku na Václavské náměstí:-)Přeji do nového roku jen to nejlepší, Martinka ať vám i nadále dělá "pestrý" život, jak to umí jen ona:-)
Karolína

Lucka řekl(a)...

Není nad neplánované akce :) a ještě k tomu herní!!

Mauglí vypadá parádně :)

wlcice řekl(a)...

Karolíno, srdečně zdravím a děkuji alespoŇ za tento vzkaz! :-) Tak třeba do třetice ... ;-)

... jsem tedy lehce nervozní z toho, že nás lidi identifikují i v davu :-))