Italské menu na český způsob

28.2.2014

Italská kuchyně mě nadchla. V našem hotýlku se moc snaží. Obsluha je uctivá,vlídnáa odečítá přání hostů patrně z jejich očí, protože aniž byste cokoli museli urgovat, je splněno.

Jak jsem se zmínila, Italové jsou patrioti a jste-li v Itálii, předpokládá se, že budete mluvitit italsky ;-) Pokaždé dostaneme v restauraci jídelní lístek-a můžeme vybírat. Je tu několik českých turistů, a tak jídelníček někdo přeložil- tedy spíš se o to pokusil:-), my jsme jen rozvíjeliteorie, jakou metodu překladu asi použil, že mu z toho vzniklo tohle:))  
 (fotky  mi nejdou nahrát přímo z alba a nevímproč, při vložení se vždy stylizují do původn ípolohy, tak snad až doma to nějak upravím- ted prosím pootočit hlavu-nebo monitor :-))

při výběru jídla hraje hlavní roli fantazie a náhoda ;-)

 Ječmen klobása s mátou- Wlk neodolal- objednal si, a donesli mu hromadu krup, semtam maso (=klobása) a semtam lupen (máta) :-))


A mězas uchvátilo "Turecko s jablky"- bylo to krůtímaso se světlou nakyslou omáčkou :-)



Moučník byl "čokololádový bílý" a Maťa řvala, že toho kraba jíst nebude. Po čokoládě ani stopy...a krab vůbec nebyl krabem:-)... ale...  prostor pro hadače....

něcojakokandovanýpomeranč ;-)

Vynikající to bylo!!

V čem tu nemůžete sáhnout vedle, to je káva. Pravda-naše představy o šálku kávy se velikostně dost liší ;-), ale ta vůně...  a chuť!


Takže my se na večeři vždycky těšíme, neb do poslední chvíle vlastně nevíme, co nám naservírují ;-)



2 komentáře:

Hana de Prague řekl(a)...

Ať žije Google translater! Člověk se s ním pobaví (když si uvědomí, jak přeložil tacchino do angličtiny a nějaký slovní kutil z turkey udělal Turecko :-))
Poslední příhoda taky vtipná. Už jsem se divila, že by letos nebyly žádné polibky v lyžárně :-)

msedlakova řekl(a)...

Milá Wlcice u nás už dávno razíme heslo
" co je italské, to je dobré ".
A na italskou kávičku se už moc těšíme, v červnu jedeme do Říma. Pro velký úspěch už po třetí.
Míša z Plzně