Bez komplikací ani ránu!

 první dekáda červen 2014


V červnu se mi nějak nedaří organizovat vlastní život podle svých představ. Nelze to svádět ani na červen, ba ani na ta zatracená vedra- prostě jsem takový přírodním zákonům a běžným zvyklostem nepodléhající typ. Někdy bych se radši neviděla, jindy si říkám, na co že mě zase svými hrátkami osud chystá... takže červnový trenažér vypadal ve zkratce asi takto:

Vzhledem k tomu, že v létě mě čeká hodně práce, udělala jsem si volno v červnu- tedy není volno jako VOLNO :-)  Rozhodla jsem se lehce vylepšit svůj odborný profil, abych nezakrněla :-), takže se chodím vzdělávat a cestou z centra domů stíhám zařídit různé potřebnosti, na které během roku nemám čas. Dokonce jsem zašla po několika letech i na úřad naší městské části- a nevěřila vlastním očím! Úřednice byla milá, ochotná a po celou dobu se na mne v tom 35stupňovém vedru usmívala! Vše vyřízeno bez fronty a bez problémů...

Plánovali jsme, že v pátek 13. odletíme zase na některý z řeckých ostrovů.
Další věc, na které jsme závislí:  Řecko před sezónou, kdy tam všechno kvete a vedro sice je, ale snesitelnější než v srpnu.

S ohledem na naše nevypočitatelné události, které se v naší rodině odehrávají celkempravidelně, jsme se naučili řešit dovolené až jako last minute. Spíš super last minute. A jak se ukázalo, i to je příliš brzy....

V pondělí 9. 6. jsem měla v úmyslu dojít zájezd zaplatit. Sice jsme nebyli ve výběru zcela jednotní- Wlk mi vysabotoval mnou prosazovaný ostrov Samos zcela podlým argumentem- a to že vytáhl termomapu moře, čímž mě tedy uzemnil. Je vynalézavý- a ví, jak prosadit svůj oblíbený Kos ;-)




Nerada uznávám, že má pravdu, že u pobřeží tohoto ostrova je voda nějakým prouděním chladnější, ale taky dodávám své postřehy, že se jedná o teplotu cca 20°C, což je pro mě OK- a jemu to může být fuk, protože se stejně koupe až po důrazné a opakované výzvě!
Zkrátka jsem v pondělí zájezd nekoupila, protože jsem ještě hodlala debatovat :-)

Odpoledne mě začalo bolet oko. Zkoumala jsem u zrcadla, co mi tam padlo. Nic jsem neviděla. Během čtyř hodin mi oko zmizelo. Změnilo se v několikamilimetrovou škvírku. Bolela mě celá hlava. Vypadala jsem děsivě, i jsem se tak cítila, a tak jsem se -s ohledem na blížící se datum odletu- odvážila navštívit pohotovost na Bulovce.

Sestra vyšla a řekla, že lituje, ale že jim zkolabovala technika, nejde PC a čekají na technika, takže musíme být trpěliví. Pohledem zavadila o mne. Řekla: "Vy tu vůbec nečekejte a upalujte nahoru rovnou na oční. Tohle vám tady pan doktor stejně neošetří."

Areál Bulovky mám za ty roky celkem zmapovaný, ale faktem je, že oční oddělení jsme za ta léta ještě nikdy nenavštívili. Sestra mě vpustila na lůžkové oddělení, kde funguje pohotovostní služba. "Noo, vy vypadáte! Co to máte? Ale máte štěstí, slouží pan primář, takže budete v nejlepších rukách!", chrlila ze sebe celkem přátelsky.
Omlouvala jsem se, že otravuju večer, ale že to nějak strašně rychle postupuje a v tom vedru se úplně děsím rána. Pan primář byl starší vlídný pán, řekl, že je to určitě lepší volba, než v lékárně koupit bůhví co a léčit si to sám (ehm, samozřejmě jsme si bůhvíco do oka hned doma nakapala, ale vůbec to nefungovalo!!) Vylíčila jsem mu svoji story- a podotkla, že hodlám odletět do teplých krajin. Nijak mě nevychovával, jen pronesl: "No, tak to se musíte snažit, tam já s vámi nepoletím..." Diagnostikoval hnisavý zánět, divil se, že jen v jednom oku a já vyfasovala ATB a kapky. Chodím s okem zalepeným a dnes konečně vypadá zase jako oko!

 Je sice stále výrazně menší, ale už vidí- takže můžu opět pohodlně číst a psát.

V úterý přišla Martinka ze školy a měla takové pěkné červené tvářičky. Začala ale polehávat a teploměr ukázal pěkných 38,6°. Přidala se bolest v krku- takže ve středu ráno paní dr. potvrdila angínu, nasadila penicilin a je to.

Nikam se nejede a můžou tam mít vodu teplou, jak chtějí....

23 komentářů:

thora řekl(a)...

Jeminkote, get well soon, both of you!

ivy řekl(a)...

Ve všem se dají najít i pozitiva - než se uzdravíte,ohřeje se voda a zvolíš si destinaci podle vlastního výběru :-)
Rychlé a úplné uzdravení přeju :-)

Ali řekl(a)...

To je mi líto :-(. Dobře tyhle šoky před odjezdy znám a je mi z nich špatně už dopředu. V angínách se už plácáme měsíc. Přeji brzké uzdravení. Moře na vás určitě počká!!!

Lucka řekl(a)...

uff, a já si myslela, že to okem končí..


(nemůžu si pomoct, ale strašne mě rozesmálo:"se stejně koupe až po důrazné výzvě!")

Unknown řekl(a)...

A tak na druhou stranu - třeba stihnete to Barování. Tam koneckonců stačí zdravé uši. :-) Olga

Iva řekl(a)...

Nepsala jsi tady před nedávnem že ti chybí adrenalin? Přeji brzké uzdravení a následně i pěknou dovolenou.

wlcice řekl(a)...

no, tak teď ho mám i nadbytek :-) snesla bych menší dávku, nějak jsme odvykla - Ale dobrý. uzdravujeme se... hledáme si v tom pozitiva, třeba se ještě zadaří :-)

Ajka řekl(a)...

Nejlepší je neplánovat .... a když už plánovat, přidat x možných náhradních řešení:-)))

Unknown řekl(a)...

Stačí uzdravit duši. a Zmírnit pýchu :))))

Alča řekl(a)...

No, já myslím, že to Řecko ještě vyjde... ber to tak, že jste to taky mohli mít už zaplacené nebo tě oko mohlo začít trápit tam... takhle jste si to odbyli v Čechách a to je asi lepší než poznávat řecké zdravotnictví....aspoň myslím. Držte se!

wlcice řekl(a)...

Pro Ajku: Jojo, náhradní možnosti, to je to správné řešení :-) Však ono to nějak dopadne, koneckonců i bez dovolené bude člověk živ, ačkoli nebudu zastírat, že moře mám fakt ráda a celý rok dělám všechno pro to, abych se za ním zas mohla vypravit. Prostě se těšííím! :-)

pro Petru T: Omlouvám se, můj smysl pro humor i moje inteligence se zřejmě pohybují v jiných rovinách... k vašim komentářům bych potřebovala metodický pokyn, jak je uchopit a správně pochopit.


Pro Alču: :-) jasně že nedám pokoj a stále projíždím nabídky... letadla lítají denně ;-) - a řeckou nemocnici už jsem zažila- takže opravdu mohu být jen vděčná, že nás neduhy zastihly na domácí půdě. :-) jen mi přišlo zvláštní, jak se to všechno nakumulovalo...

Anonymní řekl(a)...

Je takové hezké české rčení...čert s**e vždycky na jednu hromadu..:)

Ráda u vás čtu, tak využívám příležitost poděkovat za tu možnost a zároveň popřát oběma brzké uzdravení.
Lenka

Amelie řekl(a)...

To je mi líto, tak brzké uzdravení!

Lucka řekl(a)...

Wlci, můžete rehabilitovat i na Hané :)))

Budeme vás šetřit :D

wlcice řekl(a)...

hehe, já vím- na Hané jako na "maltě" - a výstupy na vrcholy tamních kopců.. známe vás! ;-)

Lucka řekl(a)...

a to ještě nevíš o nové naučné stezce na Stráž (pidi kopec nad naší zatáčkou) :D, jinak bys nemohla odolat :D :D :D

Anonymní řekl(a)...

"Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist" ALBERT EINSTEIN

Anonymní řekl(a)...

Na Kosu je i v záři hezky :-)

Johanka řekl(a)...

Manžel mi nasypal do našeho nafukovacího bazénu mořskou sůl.... Horko je a kolem se batolí moji 4 psí holky, které by s námi k moři neodletěly. Dolévám sklenku vína, obracím stránku v rozečteném románu, přičichnu k vodě, voní slaně... Taková malá česká alternativa...

wlcice řekl(a)...

Johanko, i já už se začínám přiklánět k tomu, že letos mě čeká nějaká alternativa :-) Ta vaše je tedy naprosto dokonalá!! :-)

Majka řekl(a)...

Wlčí smečko přeji brzké uzdravení a držím palce ať se léto vydaří.... určitě si to ještě bohatě vynahradíte:))

Jitka Neradová řekl(a)...

Já Tě sice přemlouvala,ať si najdeš k historii pozitivní vztah,ale že si budeš hrát na Žižku, to jsem tedy nepředpokládala:-)
To jsou tedy věci. Tak Vám, holky, přeji rychlé uzdravení.

Blanka řekl(a)...

No umíte si to pěkně zpestřit :-)
Tak hlavně, ať jste brzo všichni schopni odletět do teplých krajin.