Zemanfreestylové Barování

30.11.2014


Barování tentokrát v neděli- následující pracovní den mi trochu kazí zážitek ;-)

Ještě než se usadíme na místa, rádi okukujeme v předsálí u baru pobíhající účinkující a zkoušíme odhadnout, co všechno zase uvidíme- a hlavně uslyšíme!

Tentokráte na stolcích v  sále chyběly romantické svíčky :-( Opatření- možná úsporné, možná protipožární- každopádně účinné, protože tento večer  se moderovalo češtinou kopírující zemanovský argot- a to se člověk fakt i červená, takže je vlastně dobře, že je v sále tma jak v ranci. 

Pan prezident se za poslední měsíc "vyznamenal"- nejen tím, když vyznamenával na Hradě. F.R. má vždy pečlivě nastudované detaily a rád dává věci do souvislostí- vychovává tím ůvoliče" v publiku, kteří se teď ke své volbě sice moc nehlásí, ale všichni víme, že pan zeman si ty hlasy sám nenaházel, že je zkrátka dostal od voličů- ať už výměnou za kobluhu, či kelímek čehosi... něčím si je přece získat musel. 

Na pódiu se krom nepublikovatelných výrazů objevily ještě dvě putovní fleecové mikiny- protože lid rád napodobí své vůdce- takže Barování bylo opravdu tak "lidové", že lidovější už být ani nemohlo. ;-)

Ovšem- hvězdy pěly krásně, legrace bylo také dosti, takže to prezidentské volební období budeme muset zkrátka nějak přežít a můžeme se snad i modlit (bude-li to fungovat i na tuto oblast), aby se nestal nějaký větší průšvih, aby si ty vtipy pana prezidenta nevyložil někde na Východě někdo nějak osobně- ještěže má pan prezident svého mluvčího, který vždy vše uvede na pravou míru. 

Večer zahájila paní ředitelka Sandra N. - písní Marty Kubišové- Modlitba pro Martu. Píseň krásná, v Sandřině podání ještě aktualizovaná o to, co a kdo všechno má "pominout";-)

Do Besedy po delší době zavítal Obdřej B rzobohatý a s matějem Ruppertem opět převedli "koncert". Publikum šílelo, a tak se přidávalo a bylo to moc prima. Oba pánové si potlesk aovace zaslouží!!





Míša Doubravová s Vaškem Tobrmanem vzpomínali na nedávno zemřelého Petra Hapku.Míša proti fleecové mikině protestovala, takové "hnusné věci" prý nenosí- moderátor byl ale nekompromisní :-) Na kvalitu zpěvu to vinu nemělo a vašek Tobrman si liboval, že on díky své velikosti může zůstat bez mikiny :-)




Klavírista Vašek Tobrman měl v listopadu narozeniny! Dobrá záminka a důvod, proč mu zaškodit :-) Dostal spooustu darů... gratulace ze záznamu:




Honza Cina - usměvavý a vždycky výborný, studnice neuvěřitelných nápadů - genderově vyrovnaná píseň o pečení ... :-))





Vynikající byla i Eliška Mrázová, jejiž jméno proběhlo médii- aby ne, když zpívá tak skvěle!!! ...že si toho konečně někdo všiml ;-)



 Seznam účinkujících byl samozřejmě o mnoho delší, stálice zvučných jmen jako Štěpán Klouček, Brigita Cmuntová, Denisa Nesvačilová, Věra Nerušilová- jako vždy úžasné!!

Novinkou byla paní Kamila Boudová, která nás přišla osvítit myšlenkou "Fashion-Revolution" Pokusila se nás přinutit, abychom se zamysleli nad tím, jaká je skutečná cena oblečení, které nosíme- a jestli něco tušíme o jeho původu- kdo a kde ho vyrobil a za jakých podmínek... myslím, že to bylo příliš velké sousto na rozdováděný dav. 
Každopádně, kdo chtěl, mohl se do kampaně ihned na místě zapojit. Pravidlo je celkem jednoduché: "Vvyfoťte a nasdílejte sebe ve svém oblečení naruby - I’m wearing my clothes #insideout because …."


Super večer to byl- škoda, že se muselo pospíchat domů. Rádi posedíme, probereme dojmy a případně ještě poslechneme přídavky účinkujících u klavíru u baru. 

Pokud ještě někdo váhá, čím by ohromil pod vánočním stromkem, pak se nabízejí lístky na vánoční benefiční Barování na Nové scéně dne 29.12.2014!! 

Já se těším, protože už je mám!!! ;-)

Žádné komentáře: