Azuro

10.3.2016

Konečně jsme se dočkali! Taliáni dnes nachystali fotogenickou modrou oblohu.
A kdo si pospíšil, mohl pojezdit i na pověstném manžestru.  Jeden kýč stíhal druhý... ale nádhera to byla!


Sjezdovky i dnes zely prázdnotou. Takhle to vypadlo kolem 13.hod. Nikde nikdo.


A tak jsme jezdili do úplného omrzení a fotili kdeco. Ty výhledy na okolní vrcholky jsou prostě úchvatné.




Po celodenní šichtě na lyžích Martina ožila a vyžádala si návštěvu wellness. Já tedy nejsem úplně wellness-matka, takže moje role byla poněkud ztížená. Wlk rovnou prohlásil, že on si dá wellness s lopatou a odhází auto i z druhé strany, aby tos tím odjezdem klaplo.

A já jsem tedy vyzkoušela všechny nabízené atrakce, které měly mému tělu i duchu prospět. Bylo to prima. Do té doby než do zóny, kde má člověk činit svému tělu "well", vnikli Maďaři se svými ratolestmi. V tu chvíli nebyla slyšet relaxační hudba, děti lítaly všude, rodičové na ně halekali. V sauně se stále vrzalo semtam, takže  jsem proceduru velmi rychle ukončila.

Martina byla spokojená i tak.
Ona většinu času tráví v nejneútujnější části našeho jinak moc pěkného a prostorného pokoje-a sice v chodbičce za dveřmi- hned vedle botníku. V tom místě totiž naloví wifi, takže tam to žije!

Dneska se na svahu rozčilovala, že nemá barevně sladěné lyže a boty... no ono obout její nohu není úplně úkol pro každého. Prodavač z ní měl hlavu zamotanou a byli jsme všichni nadmíru šťastní, že vůbec alespoŇ jedny boty padly dobře, takže řešit barvu nápisu na lyžích a barvu lyžáků nám v tu chvíli nepřišlo na mysl.

A tak jsme s Wlkem vzpomínali, jak jsme na hory jezdili vybaveni my. Goretex,teflon, fleece-to byly neznámé pojmy. Maminka upletla pěkně svetry- nejlépe roláky, tam se ty sněhové kaštany pěkně držely. Rukavice "šusťákové" promočené po prvním pádu do sněhu. Naducané bundy a oteplováky- po promočení schly celou noc. Z kopce jsme šustili bez helmy, jentak v kulichu a mít lyžáky na přezky, to se každému taky nepodařilo hned na základce.

Já vůbec nechápu, jak jsme to přežili? :-) Každopádně o to víc oceňuji současný komfort.


Žádné komentáře: