K lékaři

20.3.2017

Návštěvy u lékaře mi nečiní žádné potěšení. Dlouho se k nim odhodlávám, snažím se dát tělu prostor na to,a by se s problémem vypořádalo samo. 
Moje dítě se však kvalitní a včasné!! lékařské péče dožaduje - a ve svém věku 12let mě uhání, abychom něco nezanedbali :-)

A tak i nás zítra čeká návštěva alergologie. 
Libovala jsem si, že doma nemusíme dodržovat žádná opatření, můžeme jíst, co chceme, mazlit zvířata, která se nám líbí a chodit do přírody, i když kvetou nejdráždivější rostliny. Ale i na nás došlo. 

V létě jsme na táboře měl akci "Sovy a dravci". Děti vyslechly spoustu zajímavých informací a obdivovaly všechny tyto vznešené opeřence pěkně zblízka. Vrcholem setkání byla možnost vyzkoušet si sokolnickou rukavici a nechat dravce přistát na vlastní ruce. 

Skvělý zážitek, zdokumentovaný originálními fotografiemi a všeobecné nadšení.


Problém se vyskytl záhy - moje dítě se osypalo. Velmi vydatně a zvláštně. Obličej měla celý rudý, drbala se po celém těle. Zdravotníci začali kmitat a vyhodnotili stav jako prudkou alergickou reakci a začali snášet pilule. 
Vzhledem k tomu, že Martina jezdí na všelijaké akce, tak mi bylo jasné, že to budu muset nějak pořešit, aby někdo nebyl vytřeštěný, až mu moje dítě někde na táboře v lese oteče a začne se nekontrolovaně drbat. 

Vydaly jsme se k naší dětské paní doktorce, aby napsala doporučení na příslušné oddělení.
Paní dr. se na vše vyptala, a pak doporučení napsala - zkratkovitě ten příběh zní takto: " po styku se sovou nastoupila prudká alergická reakce " ;-) 


Některé lékařské zprávy jsou vtipné. Psát bych je nechtěla, protože k některým úrazům lidi přijdou opravdu kuriozně a sestylizujte to elegantně do "odborného popisu", když to pojišťovna žádá, ale čtu je s chutí ;-) 



2 komentáře:

beallara řekl(a)...

Držím palce.
Mám bohaté zkušenosti, dcera se začala osypávat v pubertě, začalo to břízou , potravinovou alergií na peckoviny a skončilo alergií na kočky / máme 3 /.
Dnes je sama maminka a mnoho příznaků ustoupilo.

Lucie řekl(a)...

Vtipně sepsala paní doktorka lékařskou zprávu. :-) :-)