Pláže v okolí hotelu

22.6.-2-7-2010

Toto je pohled na nejbližší ze tří pláží v blízkosti hotelu Relax (to je ten vpravo při pohledu na foto).
 Nacházela se v malém zálivu, kde kotvilo pár malých rybářských a výletních loděk a hladina zde byla úplně klidná. Pozvolný vstup do vody a písek všude- byl učiněným rájem pro děti :-)
A nebývalo tam tak narváno.


 Pohled na minipřístav:




O kousek dál byla ještě jedna pláž. Pro vozíčkáře a kočárky tam Řekové vybudovali nájezd- hned vedle schodů (patrně nějaké evropské nařízení ;-) ) - Řekové se s tím vypořádali po svém: sešupem připomínal spíš sjezdovku ;-) Zkusili jsme to jednou sjet s vozíkem. Beton byl pokryt všudypřítomným pískem, takže to klouzalo šíleně. Lidí tam bylo na náš vkus taky až dost, a tak jsme potom chodili do toho malého zálivu.

Půjčili jsme si auto na výlety a 3dny jsme jezdili pár km od hotelu na údajně nejkrásnější pláž (tento přívlastek je ale na cedulích s názvy pláží dost častý :-) ) pod horou Tsampika.
Tam se nám moc líbilo.
Obecně pro řecké pláže platí, že voda je krásně čistá. Vlnitá jak kde- záleží na tom, zda se nacházíte na návětrné straně ostrova. Díky různým EU nařízením se na plážích vyskytují WC a sprchy, ba i na převlékací boxy lze natrefit ;-)

Ve vodě se nevyskytují žádné medúzy, ani řasy- pouze hejna malých rybiček.
Takže vyděsit vás může leda Spiderman!


Vytvářenístaveb z písku často podlehli i dospělí :-))
Naše Martina -to je pískomil obecný, buď byla pod vodou, nebo zabořená v písku.

..a fantazii se meze nekladou. Komu by stavění pověstných hradů z písku připadalo fádní,

mohl se realizovat jinak :-)

2 komentáře:

LenkaS řekl(a)...

Je moc fajn, že jste si to užili. A že je písečná pláž rájem pro děti už víme několik let. Taky celé rodinky stavíme a budujem. :-) Itálie je našim dovolenkovým rájem.
Markét, krásné i vtipné fotky.

Andrea řekl(a)...

já chci taky:-)))