Promoce

8.7.2010

Ve čtvrtek jsem z HK vyrazila časně ráno autobusem Student agency směrem do Prahy.(mimochodem úžasná služba: připadala jsme si jak v letadle- denní tisk, káva, stevardka nabízela i jiné občerstvení, možnost půjčit si sluchátka... a to celé za 70Kč! - přijelo se na čas-pojedu zas :-) )
Měla jsem totiž pozvání na promoci. Významná událost v životě mladého člověka, hřejivý pocit pro rodiče, kteří mohou kapitolu dětství tímto považovat za ukončenou ;-)

Promoci měla dcera mojí přítelkyně Lenky - Bára. Poznaly jsme se díky tomu, že obě naše dcery trpí stejnou nemocí :-( - zdá se, že snad opravdu platí, že všechno zlé je k něčemu dobré.

Promoce VŠO probíhala v bývalé budově Federálního shromáždění.
Dnes se zde nachází nová expozice Národního muzea.


Absolventi usedli do poslaneckých lavic. Interiér budovy je samozřejmě klasicky socialistický. Pozvaní hosté měli problém sehnat místo, odkud by bylo dobře vidět a dalo se fotit. Takže nastal typický chaos: jedny davy se s pugéty nad hlavou rvaly TAM- a jiné, které zjistily, že TAM to není ONO, se zase draly zpět.

Obřad začal přesně v 9hodin a trval hodinu.
130 lidí si od tohoto data může směle psát ke svému jménu titul "Ing."

Bylo hezké dívat se na ty rozradostněné davy, všichni všem gratulovali, všichni se usmívali, foťáky cvakaly, všude plno překrásných kytek a dárkových taštiček, dojaté babičky s kapesníky, pánové v kvádrech a slečny ve slavnostních šatech....





...tedy až na malé výjimky :-( na promoci se dá vyrazit i v oválených bavlněných šatech a v "krokskách". Jojo, plastové dřeváky, to je vynález století- nezničitelné, nápadné, všudypřítomné ;-)

Po slavnostním ceremoniálu jsme pokračovali procházkou přes Václavské náměstí do naší oblíbené řecké restaurace Zorbas v ulici Ve Smečkách.
Bára byla květinami doslova zavalená. Tady je malá výstava:

Připili jsme si na zdraví všech a na další Bářiny úspěchy  sklenkou commandarie, což je slavné rozinkové víno z Kypru připravované podle receptury ze 7.století - zraje v dubových sudech na slunci- má zajímavou chuť i barvu. Lahoda! Jako aperitiv vynikající.

Dále probíhala volná debata nad jídelním lístekm. Jídla měla řecké názvy, takže než hosté pročetli a zjistili, co by vlastně chtěli...  :-)

Objednala jsme si takový míchaný talíř s názvem Afrodita.

...a dostala tohle: paní servírka to popletla, přehodila názvy jídel- a my-protože jsme je neznali, jsme jí na to skočili! :-) Záměnu jídel odhalil až pan majitel, ale  nevadilo to, jídla byla výborná a my měli alespoń důvod k žertování na účet podniku :-))


Odpoledne jsem se zase vracela za dětmi do HK. Byl to příjemný zážitek.
Báře děkuju za pozvání a doufám, že své znalosti a diplomku, která jí dala tolik práce, zúročí v praxi!
Bára je totiž odborníkem na mezinárodní teritoriální studia a management cestovního ruchu - aby bylo jasno! ;-)

7 komentářů:

zuzi řekl(a)...

Moc hezké, všichni "aktéři :)"vyzařují upřímnou radost. Nemohu se ubránit pocitu závisti a berte to prosím jak chcete ... komentovat nebudu.

thora řekl(a)...

Congratulations to the young student. - Crocs? in my opinion, for gardening and house work only.

Aranel řekl(a)...

Ještě pořád cítím radost, dojetí a slavnostní pocit z nedávné promoce mého syna. Pyšná jsem až hrůza :o) Problém mi dělalo zjistit jak je to s květy pro muže. Nechala jsem zakomponovat do modrobílé kytice malé letadýlko na špejli, jen fotku jsem zmrvila :o)
Oblečení,to mne také šokovalo, jak všeliak se dokáží dnes lidi na tak slavnostní akt vyhastrošit. A to nejen z řad hostů.
Jinak moc, moc blahopřeji! A děkuji za typ na dobrou restauraci

wlcice řekl(a)...

Aranel, tak to jsem měla úplně stejný nápad- s ohledem na studovaný obor jsem volila kytku v národních barvách a vyšperkovala ji papírovým letadlem,které neslo malý dárek :-))

... a to oblékání... některé slečny byly opravdu na úrovni, u jiných člověk nevěděl, zda si odkočily z pláže. Etiketu někteří "manageři" jaksi opomněli nastudovat... :-(

LenkaS řekl(a)...

Báře na dálku gratulujeme! Mám velkou radost z jejího úspěchu a také přeji do budoucna co nejvíce uplatnit teoretické znalosti v praxi! Cestovat a užívat si.

Marci řekl(a)...

Jako bych tam byla...,krásná reportáž. Báře moc gratuluju a jsem taky pyšná!!!

Andrea řekl(a)...

tak to je velký úspěch..a taky povzbuzení..že tonmeusí být tak špatný...taky řeším co n sebe ve čtvrtek..mám promoci...ale zatím to vypadá že budu furt u zubaře ařže si ten úsěch jen přetrpím:-((