Sněhová nadílka

29.11.2010

Celou noc hustě sněžilo, a tak při ráno při pohledu z okna mě rozhodně nenapadaly žádné romantické myšlenky. Sníh v Praze mi navozuje jen jedinou představu: lopatu a nesjízdnost silnic a chodníků. Jo, v našem případě i chodníků :-((  V našem případě nestačí odházet prostor pro auto, ale je třeba odházet  další tři metry pro plošinu za ním a pro najíždějící vozík. Dneska jsme si to odhazování dali 3x za den. Možná mi do rána odpadnou lopatky. Zatracená zima. Pro mne by rok mohl mít jen tři roční období a zima by tam vůbec nemusela figurovat. Tu ať si nechají na horách ;-)




Martina byla ovšem jiného názoru. Jásala a těšila se, že půjde odpoledne ven. Stavět iglú a sněhuláka. Sotva jsme přišli ze školy, lítala kolem baráku a vyzpěvovala si: "Život je nááádhernýýý..."
Nevím, proč ji to napadlo zrovna při pohledu na to bílé nadělení... hold každý máme jiné asociace. Já jsem kupříkladu na nádherný život dnes nepomyslela ani jednou. ;-)
...snad zítra k tomu bude příležitost...


16 komentářů:

Emily řekl(a)...

Souhlasím s Martinkou a tiše závidím, sněhová nadílka se nám nějak vyhnula. Snad ještě dnes v noci přijde nějaké vylepšení.
Je mi jasné, že za čtrnáct dní nadšení opadne a za měsíc a půl budu tiše úpět, ale teď jásám.

Aranel řekl(a)...

Koukám, tady by to taky chtělo paňáka :oD

Lucka řekl(a)...

vy vážně žádný tělocvik nepotřebujete.
U nás jásají chlapi a Sofi. Já vidím lopatu na odchazování sněhu a mám osypky..

Aya řekl(a)...

Dej Martince lopatu on ji ten zpěv hned přejde. :oP

Já taky zimu nesnáším. A to ani nemusím nic odhazovat. Mně stačí ty miliardy tun oblečení co musím mít ve skříních pro děti a další tuny na sušácích. Zrušit sníh, zrušit sníh, zrušit... :o)

LenkaS řekl(a)...

Martinčino nadšení také nesdílím. :-( Nesnáším hromady sněhu, zamrzlé auto a bořící se vozík na chodníku.
Wlkovi je už lépe? Nebo si celodenní péči užíváš sama jako já? Já už jsem KO, ani blog nejsem schopna psát.
Bude líp! Ale až za pár měsíců. :-(

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, sníh se mi líbí asi skoro jako Martince - je to romantika. Ale ta končí hned, jak začnu asistovat. Dnešní asistence byla bojovka a kdyby mi nepomohla náhodná kolemjdoucí stojím v půlce neproházeného chodníku ještě teď. Takže té milé naznámé děkuju a Pražákům (i všem ostatním, kdo to tak chtějí) přeju, aby měli sníh jen na Vánoce :-D
Maruška z venkova :-)

Amelie řekl(a)...

Nesnáším zimu, sníh, Jenda řve a já nemůžu projet s kočárem...O jízdě autem raději pomlčím...bojím se. Už aby bylo teplo.

Andrea řekl(a)...

Ziíma je krásná.ale stačila by 23. 12 večer...a tak 27.12. by mohlo přijít jaro:-))

Miška řekl(a)...

Wlčice já tě chápu,není to žádná legrace.
Ale mé milé komentující co máme říkat my tu na Vysočině.
Víc sněhu už mají snad jen na horách :-(.

Anonymní řekl(a)...

Také bych někdy chtěla podotknout jen tak zničeho nic, že život je nádherný. Nějak mi to však poslední měsíce nejde z huby :( :)! zuzi

Unknown řekl(a)...

Kdybych nebyla pořád tak zmrzlá, kdybych nemusela odhazovat sníh, tak bych se možná radovala jako Martinka...

Anonymní řekl(a)...

Markét,

já tvůj styl psaní a smysl pro humor prostě miluju!!:)

Díky za článek, potřebuju tě občas číst jako terapii - zvlášť teď, jak je Klárka nemocná, jsi se svým humorem jak balzám a Martinka je ti krásnou inspirací:)

O sněhu se vyjadřovat nebudu, právě se chystám po neodhozeném schodišti na zahradě (nejsou lidi nebo síly nebo co?) sklouznout pro dříví a mrzce to odkládám už asi patnáct minut, jak se mi tam nechceeee... navíc je mráz jak ...

Diny

Jitka Neradová řekl(a)...

Ó jak zimu a sníh nesnáším,v Praze zejména. Ať je hezky jen na horách. Mimořádně s Martinkou nesouhlasím:-) ale asi ji chápu, v dětství jsem se také radovala. teď jen tiše (někdy i hlasitě) soptím:-)

Danka a Jaro řekl(a)...

Ako je vo vlčom dúpäti?
Dávno ste nič nepísali. Dúfam, že pán Wlk už odpuchol.

Lucka řekl(a)...

taky nakukuju, zda je vše u vás v pořádku.
Nu snad vás pohltil jen převánoční shon..

pisarka řekl(a)...

Já sníh miluju - za oknem, se svařákem v ruce... jinak souhlasím s většinou, když se má vyjet ven - s čímkoliv - je to jen pro pevné nervy a silné ruce.