Třívěžový zámek

17.11.2010

Návštěvu zámku, který má jen tři věže, jsme si naplánovali na tento státně-sváteční den. Zámek se nachází v Mníšku pod Brdy.

Mlhavé a sychravé počasí rozhodně nevybízelo k venkovním aktivitám, a tak jsem cíleně hledala, co podnikneme a úplně náhodou objevila, že v Mníšku mají pro děti připravené speciální prohlídky! Paní průvodkyně Marie byla velmi trpělivá. Ukázala dětem všechny tři věže a představila jim také čertíka Brdíka, který údajně ukradli tu čtvrtou :-) Děti se pak mohly za odměnu s čertíkem vyfotit na památku, ale ne všechny o to stály ;-)

V zámku se jinak fotit nesmělo. Děti mohly obdivovat, jak se tehdy na zámku žilo, jaké nádobí zámečtí pánové a dámy používali- nechala dětem potěžkat cínový talíř ... pojmenovala jednotlivé části brnění a neustále se dětí na něco vyptávala a dávala jim různé drobné úkoly. Děti byly nadšené a ani nestihly zlobit :-) Prohlídka trvala 45minut, což bylo naprosto vyhovující.

Koupili jsme si turistickou známku č.513 a nezapomněli zajít ochutnat vynikající domácí zákusky do cukrárny  U Jarolímků.
Výpravu hodnotím jako velmi zdařilou.
Přehled nabízených zámeckých akcí naleznete přímo na www zámku. A v prosinci se pro děti ještě chystá speciální noční prohlídka s Andělem.
V případě zájmu si nezapomeňte místo rezervovat. Mívají plno :-)

5 komentářů:

zmrzlinka řekl(a)...

Super vylet, my sme tam boli nedavno, spojene este s vyletom hore na Skalku. Ale to bolo nadherne teple jesenne pocasie.
Na prehliadke sme mali iny okruh, ale sprievodkyna bola tiez vynikajuca, deti vyzyvala, aby si veci osahali, odpovedala na otazky.
Len viac takych institucii :-)

Jitty řekl(a)...

Už jsem prohlídku objednávala minulý týden, tak jsem ráda, že se líbilo. Těšíme se:-).

Andrea řekl(a)...

taky musíme vyrazit..až přejde Šárče negastivické období.

LenkaS řekl(a)...

Prima výlet. Taky si musíme ještě počkat, Emička by jim předvedla své. :-)

Anonymní řekl(a)...

á... větrníček a indiánek nemýlím-li se, musela jsem si to rozklíčovat :) zuzi