Zapomněnka nenapravitelná

24.1.2011

S naší Martinkou denně řešíme, že něco nemůže najít, že to někde zapomněla- nebo v horším případě- ztratila. Domlouváme, vysvětlujeme- všechno marné. Je to patrně nějaký geneticky zakódovaný rys její osobnosti. Zda dočasný, či trvalý, o tom raději moc nepřemýšlím...

Pondělí ráno bylo v Praze  klasicky zpestřené sněhovou nadílkou. Patrně nějaká schválnost.;-) Pokaždé, když začně hustě sněžit, je neděla večer!!?

Vedu Martinu do školy. V šatně otevřu kapsu u aktovky, kde obvykle bývá klíček od šatní skříňky. Ale nebyl tam. Přehlédnout se nedá, navlíkla jsem  ho na takový širší červený popruh, aby byl vidět... Prohrabala jsem kapsu, ale nic. Ptám se Martiny, kdeže má klíče od šatny?? Hledí do prázdné kapsy a praví: "V kapse."
"Tam přece nejsou!", úpím já. "Kdes je zase zapomněla??!!" ...Krčí rameny, že neví.
Letím za školníkem, jenže ten venku řádí s frézou a odklízí sníh. Paní šatnářka mi ukazuje koutek "ztrát a nálezů" - bezpečně poznávám naše klíče. Supím zpět ke skříňkám a Martina mi radostně běží naproti. Dost nazlobeně ji upozorňuju: "Jestli ještě dneska něco ztratíš, přetrhnu tě jak hada!"
... ale to už mě oslovuje jiná maminka a podává mi NAŠE rukavice.."Tyhle rukavice ztratila vaše holčička támhle ve vestibulu..."

Nemám slov. Tady přetrhnutí vážně nic nevyřeší :-)

Spící vypadá docela neškodně, že?  ;-)


12 komentářů:

ivy řekl(a)...

Rozhodně netrhat,pak bys měla 2 zlobivé Martinky :-))
Já si dodneška pamatuju,které součásti oblečení jsem nenávratně poztrácela.A jsem celá.... :-))

Aranel řekl(a)...

Iva bylas tentokrát v komentech rychlejší :oD chtěla jsem napsat to samé,prostě "netrhat" !

Olga řekl(a)...

My to také řešíme velice často, notýsek dlel (nebo tlel)asi týden za postelí a na topení se nám teď suší jedna rukavice, druhá je nezvěstná. Včera dítě nemělo ve škole penál ani čip a ráno většinou odchází i bez tašky, kterou jí musím připomínat, takže vydržet....

JaninkaD řekl(a)...

A já jsem ráda, že je to někde podobné...naše Bětka zvládla během této zimy poztrácen 7 párů rukavic!Z toho dva páry během jednoho odpoledne!

Gabro řekl(a)...

Takový andílek to je, když spí :-). JJ, každé zlatíčko má něco!

Gabro řekl(a)...

PS: Ty rukavice si o to samy říkaj! U nás máme 5 párů po 1 ks a já sama jedny někde vytratila :-).

Blanka řekl(a)...

Ale je roztomilá, jak krásně spí. Zapomínání je normálka ne ?

LenkaS řekl(a)...

Andělská tvář! Netrhat! :-)

Andrea řekl(a)...

taky bych netrhala:-)))

Unknown řekl(a)...

Wlčice,Marťa s toho vyroste.
Mám doma taky jeden exemplář a roste nám s toho.Jen radím jako ostatní-netrhat byly by 2 na strácení věcí a to je už moc :-).

Daniela řekl(a)...

:-) . Soucítím. Ale jinak je Martinka úplně sladká. D.

Amelie řekl(a)...

Taky plně soucítím...mám to doma v několikero provedení...Eliška ztrácí všechno - od pravítek, rukavic, tělocviku...Šárka pro změnu nenosí koly...sice je udělá, ale ZAPOMENE ho doma..no comment. Pevně doufám, že z toho vyrostou...A manžel? Ten snad ztatí jednou i hlavu... :-)