Období dešťů

20.-22.7.2011

 Od středy začalo pršet a do pátku už nepřestalo. Jindy klidný potůček se proměnil v celkem rychlou říčku,


 a tak moc nechybělo a nový most vystavěný po povodních v roce 1999 zas málem skončil po vodou.
 Lehce mě zneklidňovalo pomyšlení na evakuaci- už vidím, jak se balíme někam "rychle".


 Taková laguna vznikla na místě, kam si děti chodí stavět z písku a vody je tam sotva po kolena a dá se s rozběhem přeskočit na druhý břeh....

Nakonec došlo i na hasiče. Voda podmáčela stromy a stará borovice se nebezbečně naklonila na klubovnu, která bývá téměř nepřetržitě obydlená lidmi různých věkových kategorií... Zásah trval celé odpoledne, třebechovičtí hasiči předvedli všem přihlížejícím svoji techniku- nakonec museli povolat vybavenější posádku z HK a společnými silami sosnu odstranili do bezpečnější polohy.


Navečer konečně přestalo pršet. Táborák se ale nekonal, protože vše bylo dokonale nasáklé vodou. Buřty tedy kuchař zájemcům opekl v kuchyni... inu romantika :-)

V den odjezdu sluníčko svítilo od rána. Tak jsme s návratem do Prahy ani nepospíchali- došli si na dobrý oběd, pak se projeli na kolech, okoukli letošní úrodu borůvek (oproti loŇsku nic moc) a poté jen velmi neradi nasoukali do auta všechna naše zavazadla a sebe a jelo domůůůů!
Tak zase za rok! ;-)

1 komentář:

Andrea řekl(a)...

borůvky nejsou a ještě je teď varování, že se před tepelnou úpravozu nemají ljíst, kvůli nějaké liščí tasemnici..člověj aby se bál už vylézt do lesa:-(