Frankenstein v Atlasu

7.8.2012

Díky Andree, která poté, co mě naučila péct ty výborrné moravské koláče ;-), vrhla se na vylepšení mého kulrturního přehledu :-)- a vytáhla nás s Wlkem na divadelní představení do kina Atlas. Zajsitila kompletně všechno, stačilo jen se dostavit :-)

Kino Atlas je menší "klubové" kino, které divákům ke sledování filmů neservíruje litry coly a megakrabice popcornu, čímž si mě velice získalo. :-), ale  snaží se pro své diváky vymýšlet zajímavé projekty- a jedním z nich je třeba promítání záznamů divadelních her z londýnského Národního divadla. Tentokráte byla k vidění nejnovější verze "Frankensteina" (režie: Danny Boyle).
Hra je ojedinělá tím, že režisér Danny Boyle najal dva herce, Jonnyho Lee Millera a Benedicta Cumberbatche (moderního Sherlocka ;.-), aby se střídali o role vědce a jeho výtvoru.

Viktor Frankenstein je považován za génia. Je svojí genialitou natolik okouzeln a zaslepen, že stvoří monstrum- z mrvol, které i oživí, aniž by domýšlel, jaké důsledky jeho počin může mít...
Herecké výkony byly obdivuhodné- pro mne nezapomenutelný zážitek. Na konci představení máte chuť hercům zatleskat... ale to už běží titulky a vám dojde, že vlastně sedíte v kině. ;-)

Představení je promítáno s anglickými i českými titulky a pokud se na něj chcete vypravit, musíte se vypravit mimo Prahu, ale určitě stojí zato!  Bližší informace viz níže a nebo k dohledání na internetu :-)

 

zkopírováno z FB:
Frankenstein se konečně dostává za hranice hlavního města! Obě verze se objeví v kinech v Písku, Náchodě a Plzni.

obě verze Frankensteina v kině Vesmír (Náchod)  •pátek, 10.8. / 20:30

obě verze Frankensteina v kině Portyč (Písek) •úterý, 18.9. / 20:00 •neděle, 30.9. / 20:00

obě verze Frankensteina v kině Beseda (Plzeň) - Frankenstein zde bude uveden v rámci off-programu mezinárodního festivalu Divadlo Plzeň •neděle, 23.9. / 20:00 •pondělí, 24.9. / 20:00


2 komentáře:

Andrea řekl(a)...

tak pozdrav prima andree!Drž mi pale, za dva dny to přijde:-) Prvně v životě.

Aranel na cestě.... řekl(a)...

Szia , megyünk fürödni a gyógyfürdő Magyarországon? jer velünk Andrea ?