Vzhůru na Pustevny!

15.8.2012

Nápad na výlet do Beskyd dodal Honza. Honza - to je povoláním lékař a mimo ordinaci plní funkci chodící vlastivědné příručky. Sype z rukávu turistické trasy, ovšem zajímají ho i věci velmi praktcké, takže krom historických údajů vždy hned dodá, kde se dá co dobrého sníst :-)) 

Beskydy  jsem doteď znala jen z obrazového sněhového  zpravodajství ČT2.


 Dřevěné vyřezávané Jurkovičovy chalupy na Pustevnách jsme letos konečně navštívili osobně.
Krásný den. Modrá obloha posetá bílými chomáčky mráčků....


 Vydali jsme se taky na krátkou túru, abychom navštívili slovanského boha Radegasta - a ochutnali zde pivo stejného jména.


 Martinka si nadšeně stavěla domečky z kamenů.


Obdivovali jsme "panoramata", odhadovali, co kde v dáli je, fotili -a poté sjeli dolů lanovkou.

 

Cestou do Ostravy jsme ještě zastavili u dřevěného kostelíka v Kunčicích pod Ondřejníkem. Krásná stavba obklopená velmi atypicky uspořádaným malým hřbitovem.




Navečer jsme se ještě zastavili ve vyhlášené cukrárně Ollies. Servírují tu výstavní  a výborné zákusky, dobrou kávu, a tak je místo ideální k posezení s přáteli.

 
Ve víně je pravda...a nebo taky Wlk ;-)
 
Martinka byla v cukrárně už hodně unavená. Zachumlala se tam do deky a připadala mi taková bez nálady. V sedm večer jsem byli konečně doma. Martina si stěžovala, že jí je zima, ač venku bylo stále hodně přes 20°C. Bylo mi to podezřelé, a tak Katka vytáhla teploměr- no a ejhle! Dítě vytemperovalo na pěkných 39,5°. Myslela jsem, že se mi to zdá!!! Poslední výlet do těchto končin (před 2roky) totiž skončil naším pobytem v opavské nemocnici. Ještěže máme téměř po celé republice už slušnou síť spřátelených lékařů :-) Honza hned věděl, kam nás poslat- tak s paralenem přežít noc a ráno se uvidí...


1 komentář:

Majka řekl(a)...

Ach jo, Vy prostě nemůžete jen tak v klidu dovolenkovat:)). Tak snad se Martinka do rána vykurýrovala. Těším se na pokračování...
A jsem ráda, že se Vám v našem kraji líbilo. Pustevny jsou nádherné, až na ty davy lidí.