Procházka ostravskou ZOO


srpen 2012

 Navštívili jsme taky ostravskou ZOO. V sobotu odpoledne tu byla snad celá Ostrava a přilehlé okolí. Bylo vedro, a tak nám 2hodinky procházení se bohatě stačily. Byli jsme zvědavi na zdejší chloubu- sloní holčičku Rashmi.



Zdejší ZOO je samozřejmě o poznání menší než ta naše domácí. Dá se projít za jednu návštěvu.
U kasy mě  lehce rozčarovala skutečnost, že můžete platit pouze v hotovosti a vydaný lístek připomíná spíš historický lístek od šatny. Do prázdninového deníčku tedy nicmoc.

Velmi pěkná je "Domácí farma", kterou Martina miluje vždycky nejvíc. Může krmit kozy, zblízka okukovat vepře a králíky no a hlavně úžasný velký domek pro morčata. Byl plný nájemníků všech barev a druhů.



Pobavil nás lví pár- právě měl siestu :-)


Martina se narvala do kapsy dřevěnému klokanovi a vypadalo to, že díky svým dlouhým nohám, které si tam nějak hrůzně zamotala,  bude klokánětem už navždycky.

Ostravská ZOO má ve svém logu hrocha. Hrošinec je opravdu výstavní a nově upravená stavba. V době krmení hroši vůbec nevypadali přátelsky a netečně. Ti, kteří zaváhali a plavili se v bazénku o něco déle, měli pak plnou hlavu starostí, jak obelstít chamtivého kolegu a dostat se taky k hromadě sena a haldě suchých rohlíků. ;-)


Celkový dojem dobrý. Příjemná procházka. Až vejdou v praxi všechny zamýšlené projekty, bude to parádní! Po Praze a Liberci dávám ve svém soukromém zebříčku 3.místo.


3 komentáře:

Markéta a Luki řekl(a)...

To jsme rádi, že se vám tam líbilo :-)

Marianna řekl(a)...

Doporučujeme ještě zejména Zlín, kde mají zvířátka podle kontinentů, chovají mravenečníky nebo africké slony a kde se dá vyřádit v dětském lanovém parku. A pak jsou taky pěkné Plzeň a Jihlava ;)

wlcice řekl(a)...

Všechno je v plánu!!! :-) a taky Olomouc a žirafy :-)