Ani po deseti měsících

19.1.2013

se neubráníme tomu, abychom denně na Majdu nevzpomínali, nemluvili o ní, neprohlíželi fotky...

Což my dospěláci, my si to taknějak přechroupáváme každý po svém, ale Máťa - ta má ještě tu kouzelnou moc, že uvažuje nahlas. Někdy to vůbec není jednoduché- být jí rovnocenným partnerem a ty neopakovatelné chvíle upřímnosti nepokazit nějakou přehnaně emotivní scénou, které se mnohdy nabízejí, nebo něčím, co ji definitivně odradí od dalších projevů ....

I přepadlo mě to moje dlouhonohé a dlouhoruké dítě zezadu v momentě, kdy se večer plížilo v pyžamu z koupelny a já seděla u PC a bušila do klávesnice jakýsi  rádoby vědecký text. Byla jsem tak soustředěná, že jsem ji opravdu vůbec nevnímala a pořádně se lekla, když mě ta chobotnice chytila kolem krku a láskyplně mi zařvala těšně u ucha: " Dost práce! Povinné mazlení je tady!!!"

Poodjela jsem na židli od stolu, aby se mohla uhnízdit na klíně a při tom nic neshodit ;-) Držela se mě jako opička a švitořila: "Už jsi JENOM MOJE, viď...  Tedy samozřejmě BOHUŽEL!!!", prstem mi při tom jezdila po obličeji a obkreslovala obrysy očí a rtů, "Ale nic si z toho nedělej! Jsi taky ještě tatínka a babičky a dědy a všech zvířat, takže úplně opuštěná vůbec nejsi!!"

"No, tak to se mám vlastně dobře...", odpověděla jsem suše, protože nic nosnějšího mě v tu chvíli nebylo schopné napadnout....
obrázek vypůjčen z internetu

8 komentářů:

Sati řekl(a)...

Máťa je prostě skvělá. Úplně mi hrkly slzy do očí. Máte ohromné štěstí, že ji máte - je vašim lodivodem průplavem smutku. Teď to ještě hodně bolí, ale za pár let ti nad tímto příspěvkem budou cukat koutky jako nám. Zatím si užívej plnými doušky mazlící čas - protože ten prostě jednou skončí ať chceme nebo ne .-)

Unknown řekl(a)...

Martinka má dar,dar rozesmát.To je fajn.

Anonymní řekl(a)...

Je to zlato"!!

ivy řekl(a)...

Dlouhonohá,dlouhoruká ,chytrá a krááásná ! Stále se vracím k fotce ze štědrého dne - takhle vypadá štěstí.Buďte šťastní,že se vzájemně máte :-)

Ze zápisníku pečovatelky řekl(a)...

Jednou se s tím prázdným místem vedle vás jistě naučíte žít. Máte jeden druhého. Nikdy to už nebude stejné, ale to prázdné místo začnete vnímat jinak. Tohle prostě chce čas, moře času.

LenkaS řekl(a)...

Myslím na vás každý den. Právě v dnešní smutný den je to vzpomínání dost bolestné. Ale dáváte mi sílu WLCI! Díky za to jací jste!

Lucka řekl(a)...

Martinka je skvělá!

je mi smutno s vámi..

Unknown řekl(a)...

To je krásný...