Když se mění letopočet...

1.1.2013

 máme tendence bilancovat a dávat si novoroční předsevzetí.

Předsevzetí si nedávám. Stejně bych je nedodržela. ;-) To, že budu chodit dřív spát, nebudu mlsat, termínované úkoly budu dělat průběžně a ne na poslední chvíli, že budu dělat jen to, co mě baví, že budu žehlit hned a ne, až halda dosáhne obřích rozměrů... to zkrátka nemá cenu. Zklamala bych jen sama sebe ;-)

No ale zamyšlení se nad tím, jaký ten uplynulý rok byl, to dělám. Prohlížím fotky v počítači a jsem ráda, že jsem před 4lety podlehla kouzlu "Projekt 365" a naučila se foťák nosit neustále při sobě- a byŤ ne kvalitně a umělecky :-), ukládám si vzpomínky na kartu do foťáku, protože ta moje "brain-karta" už taky spoustu věcí neudrží a nebo radši zapomene.

 foto: zdroj internet

Rok 2012 to nebude mít v mé soukromé historii nikdy úplně dobré, protože všechny zážitky a události přebila ta nejsmutnější- smrt Majdy. Už jen to, že jsme ho přežili, považuju za výkon-  bylo vyčerpávající a chvílemi se to zdálo být i nemožné. Prožili jsme si svůj soukromý konec světa a pomyslný  "nový letopočet" začali psát už v březnu.

Byl to rok hodně pracovní. Tolik věcí jsme dělali poprvé... Zvládli jsme zrekonstruovat skoro celý byt, užili jsme si cestování po moravských krajích, navštívili  přemnoho kulturních akcí a a taky milované krizové Řecko; a hlavně strávili nekonečně mnoho času v rozhovorech s přáteli. Skvělý pocit, když víte, že je opravdu máte. Když o tom jen nemluví, ale hlavně se tak chovají.  Díky za to!!

A tak si moc přeju, abychom ten další rok prožili ve zdraví a bez ztrát všeho druhu.
Nedělám si iluze, že ona pověstná třináctka v letopočtu něco ovlivní. Nezmění lidi k lepšímu, ba ani nebude přitahovat katastrofy (jen se to na ni bude víc svádět ;-)).
Nejvíc bude zase záležet na nás samotných- jak se rozhodneme prožít vymezený čas. Jak se budeme radovat z toho, co čas přinese a jak se postavíme k nepříjemnostem, které zkrátka k životu taky patří.

Přeju všem, aby ty "dobré" zprávy a příjemné zážitky byly v převaze.

Martinka se mě po novoročním přípitku ptala, jestli tenhle rok bude šťastný...
Zeptala jsem se jí, co si představuje pod tím pojmem "šťastný" a ona prostě  a celkem prakticky odpověděla: "No, jestli nám zase někdo nebude umírat... ani morčata..." 
Mám na to "štěstí" stejný názor.... ;-)

Sybmolicky jedna audiotřináctka :-)

Mějte se v tom novém roce podle svých představ... a něco pro to dělejte! :-)


8 komentářů:

Blanka řekl(a)...

Milá Wlčice, myslím, že Martinka svým novoročním přáním přesně vyjádřila to, co bych vám přála taky.

Ali řekl(a)...

Ano, Martinka má úžasnou schopnost vystihnout podstatu věci. K takovému přání není ani třeba nic dodávat!

Markéta B. řekl(a)...

Dobrý večer, Wlčice,
nakukuju už straaašně dlouho, ale až teď jsem se rozhodla napsat komentář. Přeji vám i celé vaší rodině hodně štěstí, zdraví a pohody do roku 2013. :-)

Martinka mě svými úvahami dostane vždycky. Nejinak tomu bylo teď. :) Z té jednou něco bude. :-)

Anonymní řekl(a)...

Martinka to jako vždy přesně vystihla. Má dar slova. Přeju Vám pokud možno pohodový "nudný" rok. Iva

Danka a Jaro řekl(a)...

Všetko dobré v novom roku a veľa síl aj naďalej. A teším sa aj na ďalšie články. Ako sa má vlastne tvoja noha po tých operáciách?

Baruschka řekl(a)...

Všechno nej do třináctkového roku. I mě Martinka odrovnala. Je úžasná!

Hanina řekl(a)...

Milá Wlčice, pobavily mě vaše předsevzetí, které byste si dala, kdybyste si je dávala. Jako bych to psala já! :-) Ale taky mám dost rozumu na to, abych podobnými sliby nestresovala samu sebe!
Přeju vám a vaší rodině pohodový rok 2013 a ať se přání vaší Martinky splní!

z-kultury-a-nekultury řekl(a)...

Zdravím a sice se zpožděním, ale přece, přeji co nejkrásnější nový rok 2013.
Jindra