Ozvěny ;-) Barování

12.1.2013

Dvanáctý lednový večer byl vyhrazen na naši oblíbenou aktivitu: barování. Barovat chodíme rádi a hromadně - v celkem ustáleném seskupení :-) Píšu až po týdnu, vážně nestíhám a co nevidět mě patrně nějaký zadavatel práce připraví o život, protože ty stanovené termíny mi připadají dost nereálné... nepřipadají, JSOU nereálné... ;-)

Cestou do Malostranské besedy většinou tipujeme, kdo nás asi večer na jevišti překvapí.... Nevím, kolik z těch 24pořadů uvedených v Malostranské besedě jsem už viděla, každopádně jsem chyběla jen málo :-), a přesto jsem ani 1x neodcházela s pocitem, že "to nebylo ono". Ta náhodná sešlost umělců různých žánrů je prostě zajímavá- myslím, že i pro ně samotné. ;-)

Někteří mají svá vystoupení připravená, jiní se opravdu domlouvají až na schodech a pak narychlo různě z internetu stahují noty a dohadují se, kdo bude hrát a co kdo zazpívá... to je zkrátka nepřenostitelná atmosféra, to se musí zažít ( :-)) a nejlépe opakovaně :-))

Komentáře Filipa Rajmonta byly tentokráte samozřejmě zaměřeny především na téma "prezidentských voleb". Rozpitval chrakterové vlastnosti a volební kampaně jednotlivých kandidátů :-)), myslím, že pro ně bylo lepší, že tam tou dobou žádný z nich neseděl ;-),  a taky obohatil můj slovník o některá zajímavá slovní spojení ;-): eurohujer... židobolševické želé... ztělesněné Dobro... přiřadit si je k jednotlivým kandidátům může zkusit každý sám. :-)

No a pár ukázek pro uši. Tak opět bylo z čeho vybírat.
Moje volba je tato: Míša Doubravová (netypicky za klavírem!) a Roman Tomeš za doprovodu Filipa Kotka. Lies Glena Hansarda snad nikoho neurazí...



Se talentovaným Romanem Tomešem si zazpívala i sama paní ředitelka :-) Sandra Nováková- Hapkovu píseň "Přišlo mi to vhod"



 Dalším mým oblíbencem je Ran Shabtay.




Ze Štěpána Kloučka se stal taky pravidelný návštěvník Barování. Hraje a zpívá skvěle! Tentokráte sáhl do repertoáru mého oblíbence Vlasty Redla. Po delší době jsem jeho CD oprášila při pečení vánočního cukroví a s radostí jsem musela konstatovat, že ty jeho nádherné texty dodnes umím zpaměti!! ;-)







Nezklamal opět Honza Nedvěd (ten lepší, jak s oblibou dodává F.R. ;-)).



Výčet jmen by byl ještě dlouhý. Tak zas až příště. Ale jednu věc přece ještě zmínit musím...
Zazpívat přišla i Věra Nerušilová. Zpívala Horáčkovu píseň "Ohrožený druh". Znám ji dobře, ale úplně nečekaně mě dostalo těchto pár veršů....


co těžší je než olovo a daně
škrtat čísla přátel z notesu
Ta nedostupná čísla darmo volat
do paměti zapsal si je Bůh 

 Nedostupná čísla nejsem schopná vymazat ... a ještě asi dlouho schopná nebudu. :-((

Bylo to prima! A úplně nejvíc prima bylo, že druhý den byla neděle a nemuselo se vstávat na řinčení budíku!! :-))


4 komentáře:

Lucka řekl(a)...

Krása!

pustíme si večer znova :)

majkalat řekl(a)...

Zatím jsem jen přečetla tvé psaní,jak budu mít čas a děti mě nechají pustím si tvé záznamy.A budu se kochat :-) ....

Blanka řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Stanka řekl(a)...

Cislo mojho otca napr. je nedostupne uz 6 rokov... a stale nie je vymazane. Myslim, ze ani nikdy nebude.